April 27, 2010

Saya tak kisah ..

(pinjam pic pak google)apa yg saya x kisah .
byk yg saya x kisah dlm dunia blogging ni.
saya byk membaca
saya rajin blogwalking
ada blog yg setiap hari saya singgah tp x tgglkan jejak
kenapa ??
sbb x ada peraturan dlm dunia blogging saya
kalau saya suka saya singgah,
kalau entry tu saya rasa nak komen - saya komen
kadang entry tu kelakar-saya gelak gila² tp x tggl jejak
itu adalah saya
saya rajin membaca tp saya kurang rajin bg komen
tp kalau entry dlm blog saya , saya sedaya upaya akan balas komenan anda.
:-P
-
pejam celik dah 2thn saya meraban dlm blog ni
jumpa ramai kawan yg baik² - di alam maya aje laaa
tp sebetulnya saya x pernah jumpe lg blogger lain di alam reality
ade ker??
ker saya x ingat ??
pernah jumpa ammi kot sbb ambik salmon hehehe
mcm x mesra alam je kan??
ker mmg saya x mesra?
-
berbalik pasal 'saya x kisah' tu kan ,
sebenarnya saya jarang ambik kisah ttg blogger lain
ada yg saya baca gaduh²
ada yg anoy komen ntah hapa²
ada yg siap buat entry main kutuk²
wahhhh dah x suci dunia blogging kita
kenapa perlu begitu yer?
_
apa yg saya tau blog ni ialah diary masa kini
selalu kita apdet pun ttg kita , family & persekitaran kita
ada juga yg baik hati bg tips² berguna
ada jugak yg bagi resepi²
ada juga nasihat² , pengalaman²
saya suka begitu
kenapa mesti dengki mendengki ??
kalau x suka pada seseorg tu jgn la baca blog dia kan?
sbb bila kita x suka , makin kita baca makin kita benci
apa faedahnya ??
-
yg anoy pun sama
kalau rasa nak tegur , tegur la cara berhemah
kalau x de blog ,tggalkan email add
tp kalau nak tegur jugak ,tegurla dgn cara baik
kalau nak kondem habis²an apakata email je
x perlu nak mencalar imej org lain
kalau rajin sgt nak tegur org sana sini , apakata ko buat blog sendiri hehehe
-
lagi satu , saya x kisah kalau org nak letak iklan dlm chat box saya
tp saya rasa blogger lain ramai yg x suka
terpulang la kan?
kalau dah dia warning 'jgn iklankan disini' paham² je laaa
atterrrrrrrr x reti membaca kerrr ??
kata blogger tegar
maybe bg dia iklan tu mengganggu tumpuan dia
semakkan kepala dia
so , hormati dia.itu rumah dia kan.
-
nak kata saya baik sgt tidak laaa
cuma Alhamdulillah selama ni saya x dpt komen negatif
ye laaa , saya pun blogger picisan kan
asyik² citer makan , anak , suami hahah
kot dah ada yg muntah pun baca tp diam² je
hahaah yg penting
-saya x kisah-
-
itu aje la pun nak menceceh
td tgk ranking alexa , blog saya ntah berbelas juta kedudukannya
miahaahahah gelak syetonnn ..
tu ler pasal x de org dengki kat saya kot ;-P
-
pesan saya
berbaik²lah kita sesama blogger
x de untungnya dengki mendengki ni
blog ni x boleh bawa mati pun
hehe
pissssssss !!!

10 komen uolls ::

zaradgreat said...

bwetul2!!!setuju!!!
=D

dalila said...

betol sgt tu jiejah..i seken ur motion..cadangan ditutup..

strawberi said...

aku pun agak kecewa ngan dunia blog..sbb org dah tak jujur nak berblog lagi..ramai yg ade tujuan lain..entahla...bile aku berblogwalking..aku nk tinggal komen..aku pikir 2-3 kali..sbb aku prnah kena trok..hanya dengan ayat yg tak seberapa aku tegur cara baik..tros aku kena maki hamun..gilo apo..terkedu aku...jadi...ble aku nk tinggal jejak..aku jadi serba salah...so aku jarang nak kacau hidup org skang ni..better aku ngan blog aku saje...huhuhu

Jiejah @ Iza said...

zara / dalila
:D kannnnnnnnnnnn ???

Jiejah @ Iza said...

srawberi
tu la kan ?? salah ckp karang kene zassssss .. x tegur kalu kata kita sombong plak hhuhuhu

so , kadang mmg diam itu lebih lebih lebih baik.
menceceh saja la di blog sendiri.
:-P

K.Nor said...

salam jiejah..
akak suka n3 jiejah ni..
akak pun jarang tinggal jejak bila ke blog org lain kecuali bila perlu jer
mmg diri akak tergolong dlm apa yg jiejah sebut tu
menjadi org yg dengki dan sakit hati tak tau la kenapa, bukannya akak ni blogger glamer sekadar biasa2 jer tu pun ada yg sentiasa sakit hati..
ntah la hati manusia yg kotor ni susah nk kita elakkan selagi kita biarkan syaitan menguasai diri...

semoga kita tak tergolong dlm golongan spt tu ya jiejah.. amiin..

Jiejah @ Iza said...

kak nor
terima kasih sudi singgah n beri komen .. begitu la kak , kadang naik rimas dgn karenah blogger .
x boleh ker duduk diam² dan buat hal sendiri ??

btw , sy pengunjung tetap blog akak tp rasanya baru sekali tggalkan jejak..
malu hehehe

sayangsayangibu said...

mommy adam...
akak pun takut
takut ada yg gadoh2, berpuak2
huhuhu...bilalah nak aman dunia bila jd g2?

Jiejah @ Iza said...

k.eja
tu laaa,komuniti sekecik inipun nak gaduh² kan ?
padahal kt bukan kenal luar dlm org pun ..

eynda said...

Suka entry ni... manusia pelbagai ragam...rambut pun dah macam2 kaler inikan pulak hati masing2 kan...so pandai2 la kita bawak diri dlm dunia berblogging ni...kalau jalan yg betul...betul la kita...kalau ikut jalan yg salah...salah le kita....

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers