April 5, 2010

Ibu ohhhh Ibu Mee ..

Semalam saya dpt order buat mkn².
diorg nak hat simple jek = mee goreng
disbbkan kebetulan masa dpt order tu saya mmg kat giant
so terus la membeli & membelah di sana
saya beli mee kuning cap IBU
korang biasa x ngan jenama ni
rasanya ini lah satu²nya buatan bumiputra ..
saya mmg sokong buatan bumi hehehhe
saya beli 20 bungkus sekali
sbbnya orderpun tuk 100 org kan?
tp mmg dugaan la agaknya untuk saya
sampai rumah je , bila buka² bungkusan tu semua mee tu bau semacam
bau tepung terlebih sudahhh
bila pegang , mee tu lembik & putus²
padahal xpired date lama lagi = 15/4
kecewa disitu .
So, tadi saya call opis diorg
mengadudomba ttg masalah ni
then mereka admit yg itu kesalahan mereka
salah bancuh katanya ..bolehhhh ???
-
aduhhhhhhhhhhhh sakit jiwa
tp x kan saya nak marah beriya-iya kan
marah yg sedang² saja
saya kata sayang la kalau bumi product hancur disbbkan masalah begini
nak naikkan nama satu² product tu bkn senang
nak list masuk dlm giant/tesco pun bkn sesenang ABC
saya tau la mcmmana payahnya sbb ini bidang saya kan ..
so agak mengecewakan disitu ;(

-
sekian komplenan saya !

6 komen uolls ::

puterikurekure said...

tu la kan.
diorang takde orang yang jaga kualiti kot.

:)

hajarus said...

ruginyer 20 kampit plak tu akak beli... habis boleh tukar yang baru tak kak?

siti said...

Salam Jiejah,

saya ni your silent reader, arini terpanggil nak comment pasal mee kuning cap ibuku selain product die yg lain. sbbnya saya pun gunakan product yg sama, ni la satu2nye mee yg saya yakin.

so far ok lagi la, cuma mmg bau die agak lian sikit dr mee kuning biasa and tak tahan lama.

harap2 pihak pengeluar mee tu amik berat pasal komplen you kan. kita harap kan die je, tak ramai bumiputra yg buat ni.

strawberi said...

ko tak ckp nk pi komplen lam aduan rakyat ke..hahah..sah2 tros dorg delivery 40 plastik kat ko tros...hehe

Jiejah @ Iza said...

kurekure
tu la ..QC dia tidur kot hehehe

hajar
akak x gi tukar sbb kesuntukan masa huhuhu

siti
tq sudi baca , tu la kan ..kita percaya kat dia tp bila jd mcm ni ralat la jugak , kalau sebungkus dua leh la buat pejam mata .
mmg dah tau dia x pakai bhn pengawet , tu sbb yakin je selama ni ;-(


straberi
hahahahahha nak kontek karam sing walia la gini miahahaha

eddie dewanaga said...

takde quality... report laa, apa lagi.


Jah, member gua keja tv3, nak gua cerita pada dia tak...?

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers