April 29, 2011

Terpaksa mengaku

Salam .


terpaksa mengaku yg sekarang mummy overweight huhuhu

saper yg x stress bila berat badan x turun² selepas bersalin kan .

pulak tu bila c-zer mummy x digalakkan pakai bengkung ,jadinya bengkung tu duk diam² lam gobok sampai gobok yg jadi selim cisssss.

*

jadinya mummy pakai pb ada byk sebab

-sakit belakang , sakit sgt pada waktu² tertentu

-overweight , sakit tumit sbb terpaksa tampung berat badan yg berlebihan

-baju kerja byk yg x muat ..huwaaaaaaaaaaaaaa


36"

30"

43" - yg ini mmg x bleh blah ;-(


berat ? - 60kg ++ errrrkkkkkkkkkkk !



*

so , mummy berazam untuk pakai pb ni tanpa culas

mummy nak jaga makan

mummy nak rajin² tolak stroller adeel gi taman bila hari cuti.

Chaiyokkk !



5 komen uolls ::

CT Delima said...

Assalamulaikum Iza

bila baca entry iza ni kak ct teringat masa mengandung keempat2 anak2 kak ct. bila mengandung semua badan macam tong deram sampai jejak 68kg seram oii. Tapi kan selepas berpantang lebih kurang 4 bulan badan mulalah slim melim macam anak dara... hehehe. bukan nak cakaplah kan, arwah mak kak ct kata kalau kita menyusukan anak hingga umur dia melebihi 2 tahun konpom badan bole slim balik.. haaa.. tengok lah kak ct.. huhuhu.

Tak tahu lah orang lain kan, lain oarng lain lah kot :D

Jap..iza ni orang JB ker..?? sebab orang JB suka panggil GOBOK bukan almari :D

Jiejah said...

kembar ku..dulu i pun ada PB tu..i sgt2 rajin (mula2 jerk) pastu i byk ngelat akhir nye PB tu xleh pakai sbb my bodi makin besar kena tuko size PB baru lak haiyorkk..so u jgn ngelat2 tau..nt rugiiiiii...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

go go chaiyok . kalau dah ada pb tu , pakailah. akak nak beli, tapi fikir rega , lomah badan.

sape? aku? said...

jiejah..lma x dtg sini. suka sgt bila dgr kwan2 blog berusaha trunkan brat bdan. PB..hummm..rasa cam benda tu boleh menjadi kan. Gambate ne!

Mama2Q said...

caiyoik2....nanti dah kurus cam i ni sure teringin nak tembam balik..hahaha...tgh berusaha gak nak naikkan berat badan ni, dari zaman anak dara kecik halus jer, pas beranak dua baru naik 3 kg...target 45-47 kg ni jauh lagi...tp tgh breastfeeding ni so mungkin susah nak capai target...makan dah 4,5 kali sehari dah ni, kul 4,5 pagi pun bgn makan...

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers