April 19, 2010

Aktiviti sihat tp akhirnya sakit

Saya dah start jogging semula.
dulu² sebelum ada adam , saya rajin gak ikut incik tan jogging
dia kan kaki marathon , tp biasa la ..dia 3pusingan tp saya 1pusingan je
itu pun separuh nyawa ku pergi ehh ehhh..
jadi la kan dr x gerak langsung .
-
then bila ada adam sesekali jek dpt jogging
itupun kalau ada yg tolong jagakan adam
then sejak pindah AB ni pulak incik tan x nak kawan saya dah
dia dah ada geng cycling huhuhu nyampah !!!
x nak kawan sudah , saya kawan ngan dak adam jekkk.
maka sabtu tadi saya paksa adam bgn awal tuk temankan saya jogging ekekeke
adam budak x reti diam tu ok jekkk
lajuuuuuuuuuu je dia bangun
TP mmg choyyyyy sbb x semena² tapak kasut jogging saya tanggal
bolehhhhhhhh ????
dem u kasut , disaat semangat ku menyala² tu la ko nak rosak !!
saya belasah pakai jugak hehehe
-
-
Petang tu saya paksa² incik tan bawak saya gi carik kasut baru
tp mende terdesak² gitu mana ada pilihan sgt
saya rembat jekkk asal namanya kasut bukan selipar
janji saya leh jogging ngan kasut tu.
RM39.90 hahahaa
incik tan gelak²kan saya kata itu bukan kasut jogging
itu kasut kanak² ..haippppppppppp!!!
'u lupa ker yg u mmg kawen ngan kanak²?'
kihkihkih.
-
Makanya hari ahad tu saya gigih lagi berjogging
tp kali ni jiran nunnnn didepan sana nak join
saya ok jekkk ..layannnnnn.
tp spoiled sket laaa sbb adam tetiba x sihat
masa tu dah sampai tasik sana ooooo
dah jauhhhhh perjalanan.
so saya pujuk dia jln perlahan² jeeee.
tp bila dah nak dekat rumah tgk adam muntah plak
adoiiiiiiiii laaaa ..cian diaaa.
sudahnya saya balik bawak beban - dukung adam kat belakang hahahaha
-
agak² ada x turun berat saya barang 0.5kelo ??
:-P

6 komen uolls ::

dalila said...

dasyat ko jiejah jogging pakai short n kasut hello kitty..

adam muntah ker? anak saya dua2 baru baik dari muntah n cirit birit..mmg virus ker aper?

Jiejah @ Iza said...

dalila
hahahaha cekci kan i wakakakka.

adam tu ntah ler , agaknya sbb perut kosong terus berlari-masuk angin gamaknya.
balik rumah terus sihat hihihi

ME said...

bila semangat camtu mmg byk dugaan

sayangsayangibu said...

hohohoo..semangat tu..
errppp pinjam kasut boleyyy? ;p

Jiejah @ Iza said...

me
tu laaaa ..dugaan betul .

eja
hahahaha nak jadi kanak² jugak ker ?

eynda said...

Wow kasut hello kitty tuh...comel je masa berjogging...

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers