April 27, 2010

Imam muda ????

Cerita ini tiada kaitan dgn rancangan astro oasis
tp cerita ttg anak bujang saya.
saya notice sekarang dia minat sgt bahasa arab
semangat nak mengaji tu menggebu² mcm kueh pau
Alhamdulillah dia mmg terang hati
sekarang dah hampir habis iqra 3
saya target dia habiskan iqra 6 dlm tahun ni
(ehh mcm la omaknya yg gi ngaji ekekke)
over plak !!
-
Sekarang kan dia belajar solat dgn dedi dia
dedi dia plak selalunya solat kat surau
tp balik rumah kene solat lg sekali bersama² adam
mlm td saya gelak sampai kejang perut tgk dia solat
mcm² peel timbul time solat
bolah plak dia baca lebih kuat dr iman
siap masa rakaat 2 , leh benti ckp ngan dedi dia
"ehhh dedi ..ini surah an-nass kan ?"
then bila dedi x nyahut dia sambung solat
wkakakakak berair mato saya ni gelak.
-
rakaat 3 , dia leh jenguk keluar bilik
then lambai² saya mcm dia lambai masa g skolah
hahahaha then sambung balik
adoiiiiii la anakkk , senak dado den
but i wonder mcmmanalah incik tan leh thn yer
respek sungguh saya
kalau saya sure lah terkihkihkih sekali
x cukup kuat iman di dado huhuh
-
gmbr lama , sejadah dr mekah
sejadah ni mmg kesayangan dia
dok usung sana sini
dedi sidai , dia pun sidai
dedi lipat , dia pun lipat
:-))
iman muda buat pissss
tokoh sedari kecil ekekeke

moga terus jd anak soleh yer sayang !


12 komen uolls ::

sayangsayangibu said...

mommy adam dah ada yg chop be;lum
kalau belum boleh kenan ngan si Kakak chantik ;p

AiZ said...

hikhik.. moga-moga jadik anak yang soleh ye imam muda... :)

Hikhik... solat tak pakai baju... huhu


komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>BLOGGER-BLOGGER YANG SUSAH DAPAT DAN BAGI KOMEN!! YEEHA!! MARI SAYA TUNJUKKAN CARANYA..



nolyumar said...

SANGAT LA COMELLLLL!!!! Bagus la, dari kecil lagi dah terdidik dengan nilai agama. Moga2 anak kak terus meningkatkan keimanan sampai dia besar. amin.....



http://inilablogaku.blogspot.com/

Mr Kamikaze said...

baiknya budak ni.....semoga akn menjadi insan yang soleh...

Miss Annaz said...

sejuk perut ibu mengandung...bagus3X

Jiejah @ Iza said...

eja
nak buat menantu yerrr ??
sila sila ..sila beratur yer ekekek



aiz
TQ .. akak dah visit blog :D

Jiejah @ Iza said...

noly / kamikaze / annaz
:-)) .. tp lasak nya pun sama naik. apapun Alhamdulillah ..

mamarempit said...

anak aku smlm dapatnye...nk gi bekameh..lalu bakang aku tgh solat...leh ckap ape?? Tumpang lalu....sabo je....

kak ina mail said...

sojuk perut ibu megandung.cam ni jie ko kena jadik muslimah sejati ni.habis kalau anak ko dah jadik tok iman.syukur Alhamdulillah..

Jiejah @ Iza said...

mama
hahahahha ko gelak dak ??
mau gegar² badan tahan gelak kan ??


k.ina
huhuhu tu lerrr , mummy nya x berapa nak muslimah ekeke

puterikurekure said...

oh..terharunye.....

harap2 khalish pon nanti akan jadik anak yang soleh macam anak akak.
:)

Jiejah @ Iza said...

intan
amin .. moga anak² kita bleh survive dlm dunia yg serba mencabar ni ..

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers