April 15, 2010

Cik Puan Rosemary

Heheeheh cikpuan rosemary ni binatang yer puan².
x senonoh tul ekekeke.
sebenarnya saya dah lama nak mkn ayam panggang ni
saya dah order dr sumone tp x de reply
huhuhu kesian kan saya ..dok terbyg² jekkk siang mlm
(dasar kaki makan)
-
Sudahnya saya fikir baik la saya bakar sendiri
tp x de la sampai seekor
saya bakar 3pelepah jekkk .
pelepah ???
ehhhh org panggil apa ekkk part itu ..
ketul ??
ntah laaaaa , belasahhhhhhhh .
-
saya pun campak ajek laaa semua bahan yg ada kat dapur tuh
tp agak² la kan nak campak tu
nak resepi ker ??
saya x de resepi hehehe
-
saya perap semalaman.
bungkus ngan aluminium foil
sumbat lam peti sejuk.
balik keje semalam sumbat lak lam oven +- 45minit
senangkan keje org pompuan sekarang
antara nak ngan x nak jekk
ekekekek tuju kat diri sendiri la ni ;-P
selepas 45minit .
terbalik²kan la bila dah bakar dlm 20minit tu
bg kebakaran tu sama rata
x de la rentung sebelah kan ?
dan sepinggan tuk jiran sebelah.
saya masak nasi ayam juga sbb incik tan tu nasi addict
kesian dia kalau x bg nasi
nanti org ingat saya dera suami hehehehe
sekian.
selamat menjamu selera :-))
kami ratah sampai licin lincau hehehe


12 komen uolls ::

mamarempit said...

aku je lom terbuat lagi menatang ni...ntah bila laki aku nk beli ayam bulat2 sekor..asek2 beli ayam dh siap potong....gerammm aku...

Jiejah @ Iza said...

mama ,
aku beli ayam potong gak tp potong hat besar².
kalau bakar sekor tekut x abes mkn 3beranak hehehe

puterikurekure said...

ala...nak resepi jugak.
menyelerakan betul la!
saya ni hantu ayam ok.
hahaha~

hantu ayam.
kok kok kok kokkkkk!
:P

Jiejah @ Iza said...

kurekure
kok kok kok ekekekke ..resepi kerrr??
errrkkkkk tggu jap yer kot turun ilham hahahaha

ina mail said...

jie : dia perap pakai apa tu.please ajar.mak western tak pandai sangat.fish n chip je tahu.khe khe

SyaNa said...

aiyakkkk
sudahh aku plak teringin ni
huhu wey bg la resepi ko yg canggih tu

Jiejah @ Iza said...

ahahhahha korang ni , nak resepi ker ??
aku main taram ajek ni .
nanti ku buat 1 entry resepi ehhh.
nak keluar mamam jap hehehe

sayangsayangibu said...

bilolah nak berjiran nih, nak makan freeeeeeeeeeeeeeeeeee ;p

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben...

berguling2 kat sini tengok ayam kena perap..hehe

AnakJati said...

bilO nak bagi den rasO jiejah?

http://anakjati2009.blogspot.com/

Jiejah @ Iza said...

eja
hahahahha jom ler berjiran .


azrul
wahhhhh penat tu dtg berguling dr blog ben hahahah
aniway TQ yer sudi singgah ;-)

Jiejah @ Iza said...

anak jati
rasa ?? ambik bau aje bleh kaaa? hhahaa

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers