May 14, 2010

When west meet east ..

Ok,terpaksa mengaku bahawa barang basah dlm peti hampir yilek
ye la ,last week kan saya balik kg , so mmg x shopping pun
makan je apa yg ado lam peti , x pun mkn luar , x pun tapau hehehe
tp stock salmon ada lagi , kebetulan this weekend mau ambik stok baru
kita bg perabis stok lama yerrr ..
masak pun as usual laaa 2pissss jekkk , masak byk² x habis lorrrr ..
jenuh dok pikir nak masak lagu mana ,dah jemu masak yg sama
korek² freeze jumpa terung ngan kacang panjang
mmppppp nak masak apa yerrr ?
jenuh gak pikir nak bg match lauk ni hahaha
sudahnya , saya grill ajek laaa itu salmon
grill sekali ngan terung bulat yg di potong bulat²
close-up sketttt
mmpppppp look like sedap kan?
kan ? kan ? kan ?
perasannnn.
sos dia sungguh x pedas , adam yg cerewet tu pun suka.
campak² jekk apa yg ada kat dapur tu
~bawang besar cincang dadu
~sos cili
~madu
~minyak bijan
sekarang ni saya suka plak masak letak sedikit myk bijan
bau diaaa mmg sedap - chinesse fud kan selalu ada myk ni
sedappppppppppppp sgt bau dia
naik la aroma tu konon² ;-P
-
lepas tu saya goreng la bodo² jek kacang panjang
ada belen hati ayam yg ntah bila
hahahaha matik laaa.
campak² pun abes licin kami 3beranak pulun
saya mkn salmon + sayur ajek laaa
no nasik !!
-
-
-

3 komen uolls ::

sayangsayangibu said...

campak pun sodappp...;p

eynda said...

Jiejah memang peminat tegar salmon ek...dari dulu baca blog ni mesti ada lauk salmon....tapi salmon memang sedap pun kan :-)

Anonymous said...

Good dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you on your information.

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers