May 12, 2010

Jom Detox

Agak lama saya tak buat detox , rasanya last year kot.
patut la badan rasa berat (padahal mkn byk ;-P)
so , semalam saya start detox guna excel tea.
saya kongsi ngan my sis , saya ambik 8packet jekkk.
selalu pun saya buat untuk seminggu , cukup la untuk mencuci semua
karat² yg bersarang dlm tong saya tu heehhe
hari pertama @ semalam saya terkantoi dgn melantak masak lomak daging salai huhuhu
patutnya selama detox ni saya kene jaga mkn
bykkan mknan berserat - sayur + buah , tapi sila salahkan daging salai yer
saya mmg totally x salah kihkihkih.
Korang ada buat / pernah buat detox ?
saya cadangkan buat la at least sekali setahun
90% penyakit yg dtg berpunca dr dalaman kita terutama makanan
terlebih lagi pada saper² yg sukaaaaa makan tu
x semua yg kita mkn tu menyumbangkan tenaga
byk yg menyumbangkan lemak² jahat ,sedikit saja untuk lemak² baik.
kalau nak lebih info , google je cara² nak detox
banyak cara sebenarnya , terpulang pada kita
buat mana² yg kita rasa selesa n tidak membebankan.
sama² kita jaga kesihatan yer :-))
-
Insyaallah , lepas detox ni saya nak mulakan misi diet
badan ni dah terlebih 5kg huhuhu
incik tan pun dah janji nak temankan saya puasa isnin + khamis
kita mula mggu depan
oyeaaahhhh!!!

3 komen uolls ::

eynda said...

Eynda tak beli2 lagi produk utk detox :-D

Jiejah @ Iza said...

eynda
tu laaaa, saya pun asyik tangguh² dr last year .. ni pun sbb my sis yg tulung beli hehehe

Admin JomDetox said...

Wah! awak ini sungguh bagus..
Memang betul-betul menjaga kesihatan..

Semoga sentias aberada dalam keadaan sihat dan gembira!..

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers