March 17, 2009

Adam punya alkisah

semalam kan , budak diatas (tertuduh) telah melakukan sesuatu yg bisa meluruhkan jantung mummy nya :0


semalam lepas dinner ~ aku dinner as usual la dlm kul 6++ ptg ,
aku kemas² meja mkn ,

lokong plak rush gi rumah kakak dia sbb kakak dia call kata keta x leh start .
tetiba kenapa aku rasa sunyi ajeeeeek ?
selalu budak ni mana reti diam ~ main ,manjat,lari,lompat & sewaktu dgnnya.



tetiba aku jumpa dia tepi kabinet ..
tau dia buat aperrrr???
dia sedang jilat ubat selsema aku !!!!!!!!



menggigil aku sbb takut sungguh kalau dia dah mkn barang sebijik dua..
aku tya dia .. kejap dia angguk kata dah mkn
kejap plak dia kata x de ... baru nak rasa ..cisssssssss


aku bawa² bertenang .. duduk & kira ubat tuh.
mujur lak ubat tuh satu pack mcm ceklat M&M tuh ..
kira punya kira dah 5 bijik hilang ..

so akupun kira la dr hari aku MC arituh ..
mmpppp mcm ngam² tuk 5 hr .


tp hati aku still dup dap.
aku suruh dia minum air masak byk² ..


dlm hati jgn lerrrrr jd apa² huhuhu atuttttt.
salah aku gak letak ubat ditempat yg dia leh capai .
tp tu la , selama ni dia mmg x pernah usik ubat aku..
tp yg ubat selsema tu packing dia maybe agak menarik
mcm m&m yg selalu dia beli tuh ..


apapun Alhamdulillah , sihat jek budak ni sampai pg td.
kalau betul dia termkn ubat tuh ,
sure dia lalok sbb ubat tu mmg mengantuk tahap super² ..


so , tuk mommies yg baca ni
hati² la yer letak ubat² kita ..
beringat sebelum kene .



6 komen uolls ::

insan marhaen said...

takpa. malaikat ada jaga dia kiri kanan.

mamarempit said...

naseb bek tk de pape kan...

kekanakan...tangannya kada bisa branai...

jiejah d'blogger said...

insan
mmmpp mujur juga ..

mama
tu la .. org tua kata mambari sarik hahahhahaa

eddie dewanaga said...

simpan elok2 jiejah, malang tak berbau... jadikan satu pengajaran...

ai said...

huhuhu..suspennya Jah oiiii..! Sib bek takde apa2. Syukur!

jiejah d'blogger said...

eddie / ai
tu lerr .. mmg kene more safety la lepas neh .

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers