January 6, 2010

Mari memborong salmon

Sambung cerita semalam .
Balik dr IOI kami balik jengah MIL kat Port Klang
bawak KFC jek sbb menantu hantu dia ni malas nak masak.
MIL saya suka kalau saya masak² n bawakan dia
ye la , maybe dia nak rasa makanan yg lain sket dr yg dia dah biasa makan.
ppsssstttt :~ MIL saya x pandai masak tau ..hahahah derhaka punya menantu ;-P
Tp bagus kalau dia x pandai masak , saya masak x sedap pun dia akan kata sedap
jadi x de la saya rasa malu² nak bawak makanan.
cerdik kan ??
Tp dah beberapa kali balik ni asyik la tapau KFC tuk dia
adehhhhh laaaa makin malas saya ni.
kalau ada ubat/kapsul tuk ubatkan kemalasan ni , saya rela beli.
ada ker ubat tu ?
ker ubatnya lempang diri sendiri kuat² ??
-
-
Nak jadikan cerita , masa dah nak sampai rumah MIL tu adam pulak tertidur.
tertidur kepenatan berfoya² la tuh .
kemudian hujan pulak melebat huhuhu
incik tan kata x payah turun la , dia jek turun bg MIL mkanan.
kali ada beli juga air herba cina tuk MIL ..semua serba beli kehhkehh
nanti² la saya datang semula yer mil ku cayang.
bukan jauh pun , sekangkang monkey jekkk rumah kita.
-
-
Lepas tu rush pulak ke Sek 17 sbb nak jumpa ummie tokey salmon
sepatutnya saya kene jumpa dekat Giant tp masa tu saya dah kat Puchong
kalau x sure saya boleh jumpa eynda sekali ..kan eynda ??
Lepas tu punya la kalut , just say hi hi bye bye je ngan umi
Ya Allah bengap betul saya .. insyaallah lain kali kita jumpa lagi yer umi.
kalau ada stok lagik calling² saya
saya alwazzz mau saja.
Puas hati sbb cuma RM 37++ saya dapat lebih kurang 12ketul hehehe
potong sebesar ini pun boleh dpt 12 ketul
berbaloi².
saya ambik 4 ketul bawa balik kg
grill kat kg cicah air asam
wallahhhhhhhhhh ..sedap x terhingga :-D
Petang tu bila balik terus tya incik tan nak mkn salmon fresh ni tak?
tentu la itu olang mau saja
saya grill jek , makan dgn nasik goreng b/pepper
fffuhhhhhhhhhh lazattttttt ..


Sekian laporan ttg incik salmon

5 komen uolls ::

A.I said...

masok je blog ni salmon, masok je salmon dpt blog ni.

(bunyik dengki la tu..hukhuk)

JiEjAh_DeEn said...

ai
huhuhuhu jgn dengki ..meh datang rumah aku banjer .

nak banjer kat kedai x mampu den hehehehehe

SyaNa said...

mmg wey antu salmon tuan blog ni
hahahaa
aku ni ntah bile nk try beli msk sdiri

JiEjAh_DeEn said...

syana
nanti² ko ngidam ler mkn salmon.
suh incik syarul masak hehehe

xAmU said...

uishhhh mahal gak yer ikan salmon kat msia..kat cni tu la yg pling murah..huhu

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers