November 23, 2009

Kisah weekend saya

weekend tadi satu gmbr pun x snap
tp x bermakna saya duk rumah diam² heheheh.
jumaat mlm tu rasa badan sgt² x sihat
saya dah x de ubat demam
lepas tu saya teringat ada jamu yg mak bekalkan
sebelum tidur mkn jamu
vavavavav julung² kali la saya nak mkn jamu kan T---T
*
*
pagi sabtu still rasa x sihat.
akak saya datang bawak ubat
wahhhhhhhhh dasar ngada²kan ..
lepas mkn ubat harus la berjalan²
saya kalau deman x suka duk rumah
nanti bertambah² sakit badan.
*
*
mula² harus bawa incik adam gi tesco xtra
bg dia main racing car sampai lebam
saya dgn kak lina layan mkn
alaaa,mkn kat fud kod ajek pun.
saya yg demam ni teringin mkn chicken chop
akak saya mkn nasi goreng ikan masin
pastu kami beli plak kuih muih
sumpahhhhhhhh sedap tauuu.
kuih kaswi tu sgt lembut
teringat yg mak saya buat..setara hehehe
*
*
lepas mkn, time tuk beli barang
kata nak buat majlis tahlil mlm jumaat ni kan
so kene la cari barang sikit²
nerves plak hehehe
*
pukul 1pm++ balik rumah
rest sekejap , lepas tu saya n incik tan pergi kg melayu subang
tujuannya nak cari tilam²
tilam kami tidak la uzur sgt
tp dah kene kencing ngan adam 2x huhuhu
sangat x selesa.
jadinya kami decide tuk letak tilam kami dibilik tamu
kami beli tilam tuk kami & untuk adam satu.
tilam belum sampai
petang ni katanya
so esok leh saya apdet gmbr tilam hahahaa
mcm tilam nak bawa naik court plak :-P
*
*
lepas beli tilam kami balik kg
saya balik dgn adam n my sis je
incik tan x balik sbb ahad pagi dia ada gotong royong
prepare tempat nak buat korban
termasuk saya punya korban la tuh hehehe
sampai kg , ehhh sebelum sampai kg
kat Tg karang singgah dulu Taufiq Kopitiam
pekena kopi baru best
sbbnya sepanjang jln sangat mendung n hujan renyai
walaupun jarak x sampai sejam
saja je ngada² layan tekak
agak² kalau kg saya kat JB
mau 8kali saya berhenti layan tekak
boleh???
*
*
mlm tu malas masak
biasa la , saya kalau balik kg sure ketagih sate
so lepas solat maghrib gi beli sate
syurgaaaaaaa beb
adam mkn sampai 8cucuk
lawan mummy ehhhh?
mummy pun cuma 6cucuk!
*
ahad pagi saya pergi pasar dgn kak mas plak
wahhhh berganti² partner tp drivernya tetap saya huhu
menu lunch sungguh menghairahkan
~sup kepala mayong
~kerabu pucuk paku + kacang botol + taugeh + kerang
~ ikan goreng
~air asam
saya balas dendam , mkn 2 pinggan
nangis !!!!!
*
*
petang balik s.alam semula.
makanan belum hadam dah ajak incik tan gi mkn lagik
pukul 6++ pergi mkn kat rest big plate
rupanya sgt dekat dgn rumah
saya jekk yg tak tau
mkn x hengat tp x de nasik laaa.
adam layan mashroom soup
tp asyik minta ayam saya
ishhhh berapa big pun plate nya sure x shukup kalau gini
*
adam dirasuk antu makan semalam
mkn x henti sampai waktu nak tidurpun dia minta cococruch.
adoiiiiiiiiiiiii tp badan menten sekeping
yg berlemak² tetap mummy jua :-))
ok , itu jek xtvx weekend saya
full dgn berjalan² n mkn²
*
*
hari ni saya kelenguhan lutut
x tau kenapa
salah tidur or salah mkn ??
saya dirasuk hantu 'saya'

4 komen uolls ::

hajarus said...

wah... bnayk gak xtvt akak yer...
habis dah sihat ker lom ni...? semoga akak cepat2 sembuh yer... take care...

sayangsayangibu said...

sudah batalkan visi n misi no nasi? ;P

itu kue kaswi akak pun banyak sukeee...

JiEjAh_DeEn said...

hajar
dah sihat .. tq :D

JiEjAh_DeEn said...

eja
adehhhhhhhhh nangis ..
misi n visi bertahan seminggu je.
mggu ni saya balun nasik semula hahahaha

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers