November 28, 2009

Cerita Rabu & Khamis dulu hehehe

salam readers (wahhhh mcm ado hahaha)
bersiaran dari rumah, sangat membosan sbb all famili dah balik
incik tan asyik ulang alik ke surau, incik adam plak titun
hujan2 gini mmg enak tidur yer puan2 & tuan2
tp puan jiejah ini sgt ajaib kalau tidur disiang hari hehehe, sedangkan malampun
payah nak lelap huhu
-
-
nak cerita pasal apa yer ?
mmppp kita mulakan dgn hari rabu, wahhh giler lama ..
but....... like i care??
nak cerita juga apa yg terjadi sepanjang cuti ni ;-P
-
-
rabu ~ half day,
pukul 12++ dah cabutttt, bukan balik terus yer tp mendeting ngan maria
kami ke tesco s.alam , makan2 kat eerrkkk lupa plak namanya
anjung cafe kan maria??
hati teringin mau mkn dim sum , setappp tp bleh plak akak tu x hantar satu lg set dimsum
demmmmm tul .
-
-
dalam pukul 3 gerak balik,terus ambik adam kat skool shoot balik kg.
sampai kg gi plak sekolah fatin (anak buah)
ambik dia dr asrama kar sg besar , ceria jek muka dia
dia exam SPM kan , hari tu add math.
nak jadi cerita , bleh plak kereta x leh start, huwaaaaaaaaaa aku dah mencuak
buat2 mcm terer , buka enjin bonet,usik sana sini
hell la kan , aku sgt buta pasal kereta..
call incik tan, citer pok pek pok pek ngadu
tiba2 bila incik tan suruh start semula ,bleh plak hidup-ciss ciss cissss ...
-
mlm tu mkn sate jekkk,
x kuasa nak masak sbb semua org nak gerak ke rumah AB esok pagi2 .
-
-
Khamis :
pagi2 aku dah terjah pasar basah, beli barang2 basah nak buat tahlil mlm tu
org sangat ramai-ramai, gilerrrr ahhhh nak parking pun x leh ok
semua org suka suki park membabi buta ditengah2 jalan
sgt gerammmm grgrgrgrg!!!!!
selesai semua urusan kami konvoi 2 kereta balik AB.
-
-
sampai AB dlm pukul 11 gitu ,semua org laju2 masak tuk lunch
sbbnya semuanya kelaparan ,bekpes seadonya kekdahnya pagi tu ;-)
-
-
lepas asar je start masak,jemputan lepas isyak
dah plan masak simple2 jek sbb x de org tolongkan
aku + kanda2 ku 3org jekkk
kami masak :~
~ayam gulai siam
~kacang panjang goreng + hati
~ telor masin + sambal belacan
~ sambal tempoyak ikan masin + petai
~ cheesse tart (order ngan maria)
~ kuih bahulu bangkit dr oven hehe
-
-
Alhamdulillah ramai gak yg dtg, mula2 kalut gak nak bajet
ye la , dulu masa buat doa selamat time raya puasa ramai yg x de
semua balik kg oooo, makanan pun byk gak berlebih
so , this time konon nak bajet baek punyaaa.
so bajet la dlm 20++ org jemaah jek, sekali yg datang ramai gak
cuakkkkk sbb x de masak nasi lebih2 pun, lauk pauk x per sbb yakin shukup
tapi syukur lah... semuapun sgt2 cukup, nasi pun ada berlebih.
kurang tidak , membazir pun tidak.. syukurrr sgt
kalau x cukup mknan , risau plak jadi glemer lepas ni hahaha
dushhh!!!!
mppp byk lagi nak cerita
pasal kanda ku xcident ..
next entry la ekkk!!

2 komen uolls ::

dilaOHdila said...

wah Jah....
diary hang complete OOOOO
memang epesyen tul lah mommy adam ni
Balik Pahang ke jah
berhati-hati di jalanraya

kim salam sayang kat adam tu.......

JiEjAh_DeEn said...

dilla
hahaha aku beraya rumah sendiri jek kat s.alam ni .
kg aku kat sekinchan nan sekangkang kera nun hehehe~

ok,salam mu diterima.
adam tgh mkn kerepek sambil tgk Belalang ;-P

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers