June 23, 2009

Setelah lama tak masak




lama ker x masak ?
x de la kot , aku ada masak tp malas nak snap pic
last week mggu malas
badan pun mcm on off sihat n x sihat
otak penat
badan penat
ceehhhhhhhh itu semua alasannnnnnnn!
lagipun last week puasa kan ?
this week caadng nak puasa gak
tp cadangnya nak start esok @ 1st rejab
mak aku kat kg start puasa esok for 3 month.
kalau aku bleh ikut mcm mak , sure leh turun 10kg for 3month
hahahahaha ada berani ???
so ,semalam teringin sgt nak buat sup ikan
kebetulan ada plak stok ikan merah
balik rumah cargassss aku masak smbil membayangkan kelazatan sup itu
mamfusssss laaaaa puji masakan sendiri :P
sup bunjut plak tadak , gigih² aku buat perencah sendiri taww
pastu masak plak labu air b/pepper
tambah plak ikan pekasam + bawang + cili
tmbh telor dadar tuk 2hero
miahahahah kompom mak mertua dtgpun aku buat² x nmpk !!
akibatnya ???
pukul 9mlm dah ngantuk.
baju ada selonggok x lipat
apekahhhhh ???




12 komen uolls ::

Na Shari said...

Yum yum yummy....Lapar pulak perut!

JiEjAh_DeEn said...

ahahahha baru pukul 11++ wehhh..
sabar agagaga

kojah said...

adehhh terliur xmakan lagikkk...

eddie dewanaga said...

telur dadar tu lauk wajib gua zaman muda2 dulu, sewa rumah sampai 8 orang macam sadin... bilik cuma ada 2.

beli telur sampai 2 papan seminggu, itu belum campur projek jual burger depan rumah lagi...

eynda said...

Adoi sedapnyer especially ikan pekasam tu....

JiEjAh_DeEn said...

kojah
hehehehe sekarang dah kenyang dak ? :D

eddie
telor dadar tu pebret 2hero.
bising depa kalau x de ..

eynda
peminat pekasam gak yer ?
ooohhh itu kira mcm pembuka selera :D

MasMohaz said...

Amboii Jah.. tak add aku pun yerkk..

JiEjAh_DeEn said...

adaaaaaaaaaaaa la mashi ..
cer ko telek² balik :D

ZARA 札拉 said...

kak!!

nak wei!!

aku diet kak~

dah 11 hari tak makan nasi~

hahaha~

JiEjAh_DeEn said...

zara
wahhhhhhhhhh sudah berapa kelo turun cik cikgu :D

eiza in the house.. said...

kak sedap nya lauk..ko masak ekk..tu sup ikan tu dh lama tak makan..aduhh dh ngidam dah jadinya nie..huhu

JiEjAh_DeEn said...

eiza
ahahahaha kalau ngidam dah jadi wajib tu carik/masak hahaha

masak ler dik oiii , akak x de bibik :D

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers