June 8, 2009

Apa yg mahu dijual sudah terjual

apa punya tajuk daaaaaaa.
aku ingat nak advertise kat sini pasal rumah aku tuh
mana tau ada antara korang or silent reader (ader ke? miahaha) yg kenan.
mula² tu aku tepek adv depan rumah ajek..
ada la 2-3 org yg call tya² , tp pastu senyap balik.
since kami pun x rush nak jual , x de la adv kat sana sini :D
harr sabtu ada satu kapel dtg tgk rumah
bla bla bla mcm 80% dia nak beli
katanya nak tawen
pastu semalam dia senyap jekkkk
pg ni sms kata nak dtg plak petang ni ambik beberapa document.
insyaallah kalau ada rezeki terjual lah rumah kesayangan kami ini
huhuhuhu sedih plak ..
7thn dah duk kat rumah ni
ini rumah seken sejak kami tawen
byk pahit manis terukir kat sini ..huwaaaaaaaaaaaaaa sedihhhh :((



~ kaseh sayang ~

8 komen uolls ::

minna minna said...

senang x proses jual n beli tu? pasni korang nak pindah duk ober c ek..?

JiEjAh_DeEn said...

minna
tgh tggu bank kata apa ..
kalau ikutkan senang je,
loan approved dr pihak buyer , semua leh kawtim.

x de nyer pindah over c ,
pindah x jauh de rumah pun hahahaha

ArPeGGiOS said...

naper tak sewakan je

JiEjAh_DeEn said...

miza
x worth tuk jangka masa panjang.
takut rosak sana sini lagi susah masa tu nak let go .
kebetulan ada yg nak beli , so jual kan jek.
sayang mmg sayang :))

eddie dewanaga said...

memori itu cukup untuk dikenang, hidup perlu terus kedepan.

JiEjAh_DeEn said...

eddie
yo laaaa,kenangan simpan lam hati jekk :D

dalila said...

melalui pengalaman membeli rumah 2nd hand ni, makan masa setahun baru settle...lama tuuu..naik buruk muka owner nunggu sbb nk clearkn nama dia utk buat loan nk beli umah baru..aku tk kisah setahun nunggu pun sbb aku sewa rumah yg aku nk beli tu...mmg betulla loyer tu ckp paling cepat pun 6 bln..paling lama setahun..

JiEjAh_DeEn said...

dalila
betul la tuh ,
dulu kami beli pun dlm 6bln baru clear ..

mujur plak rumah baru beli ni dulu loan 2 mggu dah approved , lega byk :D

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers