June 8, 2009

Nasi Minyak Hari Minggu

hari sabtu td akhirnya aku balik juga kg berdua ngan adam.
lokong biasa laaaa bz ambik hantar abg dia g dialisis .
mcm x best plak kalau x gi rumah nenek saudara aku neh.
dah aku jarang sgt gi kenduri :P pemalehhh nak mamfussss !!
lempang diri sendiri karang hahaha.
kami pergi adalah berjimba²an ..
anak suami semua tinggal , malas aku nak kepung adam kat kenduri.
buat spoiled modd nak mkn karang hahaha
tp mkanan adalah menghampakan sbb aku dah set kat hotak akan mkn nasik minyak.
tetapi apa yg ado ialah mknan kg ..huwaaaaaaaaaa kempunan nasik minyak.
menu dia
~nasik putih
~ikan keli goreng
~sambal belacan + ulam²an
~gulai lemak nangka
~sambal kentang + bilis
~ikan masin goreng ranggup²
~ayam masak kicap
~bubur pulut hitam
ooowwhhhhhhh syorga tp aku mkn sket jekkkk sbb akukan ngidam nasik minyak:D
lagipun sibuk cit cat ngan sedara mara aku ..
uikk kazen² , kawan² skolah aku semua dah beranak pinak ..
aku jekkkk menten beranak tiada pinak :P
posing depan rumah sebelum makeup cair :p
aku lom siap posing anak buah aku dah snap ..caitttttttttt makin huduh i .
akak aku 2org ni mmg over sokmo .. besday diorg selang seminggu jek.
last week besday kak lina (tudung ceklat)
hari ni besday kak leha (tudung hijau)
kopak duit adik diorg neh bg hadiah sekali 2 ..weekkkkkkkkkk
our driver yg berhemah hehehe
kami x sempat jumpa pengantin pun.
lagipun ini belah lelaki kan , idak la meriah sgt.
malas plak tunggu ngan panas terik gitu, nanti² time balik kg sure ada jumpa diorg.
x pun jumpa time raya nanti hahahaha.
hantu punya sedara :P



~ kaseh sayang ~

7 komen uolls ::

ArPeGGiOS said...

bestnya lauk pengantin. aku pulak jemu nasik minyak. sekarang nih musim orang kawen. pastu bulan 1-2 musim orang beranak

JiEjAh_DeEn said...

miza
aku lak dah selalu ngat jumpa masakan kg masa kenduri , so rindu nak mkn nasi minyak :D

NoRitA said...

ala sedapnya lauk kenduri...tak kishla nsi minyak ke nasi putih..smua rindu nk mkn yg made in malysia..huhu..=p

JiEjAh_DeEn said...

norita
mehhh ambik bau hehehe :-P

strawberi said...

aku suka lauk kenduri...ehehe...jiejah...blog ko masuk kat nuff widget ku...hehe

JiEjAh_DeEn said...

strawberi
sama arrr suka lauk kenduri. :-D

masuk widget ko?
hahahah gila blogging aku ni.

eddie dewanaga said...

menu best tu Jah... nasik2 minyak ni muak laa.

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers