June 29, 2009

Penat tp sukaaaaaaaaa ...

mcm biasa korang akan muntah tgk entry aku sekarang ..all bout house :P
so , kalau dah boring sila skip yer ..
sabtu petang sales person si BOB (classic reno) yg buat grill + reno rumah aku tu call.
tanya dia kenapa .. dia kata akak x nak dtg tgk rumah ker , org tgh pasang grill.
masa tu kami mmg baru keluar rumah pun ..hahahah tau² jek dia kami nak dtg.
kami pun ala² mcm terkejut laaa ..'ehhh dah nak pasang kaaaa? baru last week bayar tuk 1st payment' ekekeke poyo jekkk.
sampai² je tgk depa dah pasang tingkap depan ,
grill tuk sliding x pasang lagi tp tuk seluruh rumah hampir siap.
bravo bravo kami sgt puas hati :D
tp grill rumah aku bodo² jekkk , x de kerawang² , munge² mcm rumah org lain.
dr awal kami dah decide x nak grill yg nmpk over .. biarlah grill yg seswai tuk org yg 'tiada²' cam kami ni hehehe ..
see ..... ini tingkap kat hall

ini belakang rumah ..pasang grill kotak penuh :)

ini pemandangan belakang rumah ..
yg lapang tu insyaallah tapak skolah.
harap² gomen buat skolah cepat² , x de la aku fenin mana nak hantar adam :D

ini tuk master room ..ngadap jiran laaaaa kan?

anak bujang ku tidur ..
punya la bising org pasang grill ngan drill ngok ngek ngok ngek adam tetap membuto.
bagus gakkkk sbb senang mummy + dedi nak tgk org buat keje.
kalau x asyik ler aku jd mak tarzan jerit dia jgn usik mende² bahaya.

eerrkkkkkkkk tuan rumah enterframe gakkkk ..ada saper kisah?
hahahahaa
oh yer , kami telah gatal menambah sedikit beban akakaka.
arituh tambah pasang tile kat store + back yard .
semalam menambah wardrobe + tv kabinet huhuhuhu
total cost RM 13,274.00 errrkkkk 'duit duit , dimana kau duit '
:P

8 komen uolls ::

ArPeGGiOS said...

kalau rasa-rasa ada belen duhet tu... sila pas sikit kat saya.

umah saya tu tak renovet apa pun...cuma pasang grill jer.

aNa d'sKoDenG said...

wah²...sonot neh...

JiEjAh_DeEn said...

miza
belen? x shukup ado laaa..
mau derma kan ? :P

diya
hehehe sonot² sambil nangis kira duit wakakakaka.
jom arr pindah sama² date !

eddie dewanaga said...

tingkap tu kalau slide, cantik Jah...

JiEjAh_DeEn said...

eddie
ohoho tidak mampu nak menukar tingkap lagi ekekeke redha ajek laa

Tika said...

jah
aku sukak grill ko... cam jiran depan umah aku buat...tapi dia nyer warna putih... nampak simple dan english bila putih ...so cool...i like it! hehe. Tapi aku tau ko minat sekelat hahaha

JiEjAh_DeEn said...

tika
ahahahaha mmg shantekk kaler putih tp susah nak menten laaa.. aku dah la malas nak mengelap miahahah
lg pun lokong kata nak kaler sama ngan batu rumah , so ceklat la jwapnya :D

Emma said...

uiiii i tak sabau nak terjah rumah jah ni..i loikkeeeee...

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers