June 16, 2010

Entry mengadu nasib

Ehehehhe apahal lak nak mengadu nasib di hari yg berbahagia ini kan ??
no no no , bkn nak ngadu pasal incik tan
nak ngadu ttg diri sendiri.
sekarang kan saya rasa selalu penat , sakit² badan
sakit pinggang belakang juga
tp x de la sampai demam² ke apa
lagi satu saya rasa jadi sangatttt malasssss
(dulupun bkn rajin sgt hehehe)
oh yer , lupa kot nak cerita yg bizz partner saya peknen.
Alhamdulillah walaupun dia kata unplanned kan hehe
rezeki jgn tolak!
masalahnya bila dia dah start morning sickness (sickness morning to evening) hehehe
maka nya bizz karipap frozen saya pun ada la effect kan
dia mmg x larat laaa , risau plak karipap yg landing atas dia ;-P
so , saya pun malas la jugak buat.
-
Masalahnya saya kesian plak pada org yg asyik dok tya² & order tp x dapat²
x elok hampakan costumer kan ?
ngadu² ngan incik tan kata x larat *ngade lebey*
dia kata biar dia tolong
haaaaaa biar betul???
x caya saya ekekeke
tolong apa ? - tolong makan ??
-
tapi malam tadi saya gagah² jugak buat inti
saya buat selow² jek , x nak push diri sendiri -nanti jadi x sedap
tgh saya potong² kentang tu , incik tan bawa masuk 1 bakul baju yg dah kering
saya dok kebil² buat muka kesian tgk bakul tu
mula la rasa mcm malas buat karipap
sbbnya saya paling rimas kalau kerja rumah terbengkalai dek kerana keje part time saya ni.
tp ntah cahaya keinsafan mana yg datang
incik tan duduk depan tivi & lipat baju
hahahaha unbelievable ok ..
1st time dia buat since 9years kami kawen.
wahhhhhh terpaku kejap
tp kejap jek sbb pastu mcm nak nangis tgk cara dia lipat
haru biru ..
saya cerewet ok , so cepat² saya pandang tmpt lain
saya nak ignore kan je cara lipatan tu ..bolih??
hahahahha
saya rasa mcm nak tidur jeee sekarang
padahal saya bukan kaki tidur pun
saya suka bermalasan atas katil
sambil belek majalah or tgk tv
x tau kenapa..
-
Ehhh apa motif entry ni ekkk?
motif nya ialah , saya nak bgtau yg saya tetap buat karipap
tp ikut selarat mana
jadinya ,mana² kawan² yg lambat terima order tu paham² la ye
saya sendirian huhuhu
-
-
Dan juga nak bagi tau yg blog saya ini masih wujud tp saya malas melampau untuk apdet. harap ampun dan maaf eekekke.

8 komen uolls ::

Farid MOFASAD said...

ERRRR.........


TAK TAHU NAK KATA APA... XFAHAM!!!

PAPERPUN KARIPAP SATU!!!!!!!!



>>__________________<<

Jiejah @ Iza said...

farid
x per laaaa , x faham pun x per.
akak redha hahahha

hajarus said...

agaknyer akak asyik rase penat jer sebab dok menyangkit bizz partner akak kut... lalala..

Jiejah @ Iza said...

hajar
wahhhhh kalau menjangkit mmg syukur rahmat ekekeke ..doa-doakan la yer.
adam pun dah besar huhuhu

kak ina mail said...

kenapa , akak pun cam tu.dalam minggu ni cam lemah semacam je.kalau dah berumur cam tu ke?nak buat kerja rumah pun malas.

sayangsayangibu said...

errpp...beza kalau akak melipat dgn enpakwe, dia punya lipatan adalah sangat kemas...

Jiejah @ Iza said...

k.ina
dah berumur ??? huhuhuhu nangessss!!!!

Jiejah @ Iza said...

k.eja
en pak we lipat kemas ekkk ?
hantar tender kat dia bleh wakakakka

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers