June 10, 2010

Cameron Highland - Part 1

Perjalanan bermula pada pagi ahad yg hening ..ecehhh hehehe
seawal pukul 7.30++ pagi saya + adam + my sis bergerak ke bidor-rmh akak saya
sampai sana dlm pukul 10++ sbb ada singgah sana sini.
lepak² kejap then pukul 11am baru gerak naik CH.
kami naik 1kereta jekk sbb my BIL x jadi ikut
kebetulan ada bff dia buat kenduri kawen
so kami 3beradik pompuans ajek laaaa yg naik
incik tan??
mmppp x yah tya laaa, dia tu agaknya ada masalah fobia/trauma pergi bercuti ekeke
(kutuk suami nmpk ?)
lagipun dia kan pekerja cemerlang,gemilang & terbilang
susah betul nak ambik cuti.
-
me & iman bam bam juga terselit itu budak adam
masa ni baru check in dlm pukul 3++
sepanjang jln kenderaan x byk tp hujan sekejap²
ketar lutut drive tauuu..
Lepas rehat² sikit , lepas solat asar baru gerak turun.
ehhh lupa lak nak khabar , kami stay kat Rainbow Hotel
betul² tgh pekan Brinchang
senang sikit carik makan or jln² cuci poket
semua ada depan mata - dasarrr pemalas kan.
-
Pertama sekali carik mkn lorrrr
perut dah krokk kreeekkk dr petang
saja lunch sikit sbb nak mkn byk masa dinner
weols dinner rest Fauzi steamboat - depan hotel jekk.
semua acara aadlah jln kaki
pekan brinchang ni sosak bonar
parking hazab , dpt park depan hotel pun dah cukup baik
so kami decide tuk pusing² jln kaki jek :-D
iman yg gembira dpt main c/stick
seronok dia sbb berganti² pekerja restoren tu dukung dia
kami pun dpt mkn dengan aman ;-P
-
seafood
segala mak pak isi s/boat



top-up ngan sotong goreng tepung & cendawang goreng tepung
ada gak nasi goreng cina
& paling best teh 3 layer
tp x terlawan ngan 3layers tea kat TCRS
kat sana terbaekkkk!!!
so , bagi tekak saya yg tengah lapar - boleh laaaa
kalau ada 5star , saya bagi 3start
masih jua steamboat johnny's yg terbaek .

-
nasib baik baru lepas bers/boat di johnny's
kalau x mau saya hentak² kaki ajak incik tan kesana
hehehe


2 komen uolls ::

SyaNa said...

besaq nye udang
aku kalo gi CH asyik la makan gerai tepi jalan yg tersorok tu
tak pernah mkn kt restoren ke
tak reti la nk cr makan kt sana
teros tumpul kepakaran aku :p

Jiejah @ Iza said...

syana
ekekekeke ada plak gitu ek..
tp CH mmg x byk choice la syana,
nasib ajek kot leh dpt rest gitu hehehe

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers