December 23, 2009

Migrain vs Food Poison

Semalam bad day untuk saya.
Sudahlah saya tensen dgn new software , datang pula penyakit lain.
Mula² saya rasa tiba² diserang migrain , kemudian saya terasa kepala berpinar² , berpusing²
lepas tu perus pun terasa berputar ..mak aiiiiii dasat sungguh.
Bila perut terasa makin x selesa ,laju je saya pergi toilet
mujur sempat sampai sbb saya muntahkan semua isi perut saya ..huhuhu ngeri wehhhh
airmata pun ikut keluar hehehehe , lembik terus rasanya .
Masa tu saya dah mkn 2bijik ubat.
Migrain teruk sgt , saya nak drive balik pun x berani .
So saya duduk jek kat office , minta memey massage kepala
kurang sikit tp masih ditahap sangat sakit.
Pukul 4 ptg saya mkn lagi 2bijik ubat migrain ..saya bertenang je kat office sambil
doa² supaya saya leh drive masa balik .
-
-
Pukul 5 saya gagahkan diri balik.
Elok je lepas parking kereta saya rasa perut berputar² semula
cepat² lari masuk rumah ..nahhhhhhhhh seround lagi saya muntah huhu jgn bygkan!!!
mmg saya terus lemah lutut.
Memang x masak la saya kan.
Incik Tan balik terus ngadu² , dia tya saya mkn apa
baru teringat semalam pagi saya beli mkanan kat gerai dekat office saya
saya beli mee goreng + sambal sotong ..
adekah makanan itu telah tercemar ??
mmg saya x de mkn mende lain , mee itu semata² .
Jadi agak yakin la saya yg saya terkena keracunan makanan .
-
-
Hari ni badan saya still rasa lemah , tp dah x de dunia yg berpusing² tu.
so , bekerja la kita sekueknya heheheh
-
Harap² saya sihat lepas ni .
Mcm kerap pulak saya kene sakit mcm² lately
agaknya byk dosa saya huhuhu
sakit ni kan menghapus dosa² kecik
kalau begitu , saya redha :-(

6 komen uolls ::

mamarempit said...

lahai...siannya....

ko tukar sistem apa jah...susah beno munyik nye...

ArPeGGiOS said...

akak keje lebih sangat kot. pi cuti-cuti melaysia kak.

puterikurekure said...

take care ok!
risau plak bila baca...

SyaNa said...

alahaii take care ok
tp kkdg kalo salah mkn mee mmg senang nk sakit perot
aku selalu gk gitu kalo mkn mee..

JiEjAh_DeEn said...

mama
apgrade acc sys , byk problem lorrrr ..cicir sana cicir sini . yg kita nak dia x masukkan , yg kita x nak dia buat huhhuu
argue ajek laaa manjang grgrgrgr


miza
x jugak kot , dec ni asyik cuti jek keje nya heheheh

JiEjAh_DeEn said...

kurekure / syana
TQ .. kene lebih hati² pilih makan kot lepas ni :-D

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers