December 17, 2009

Dori yang sweet & sour

Semalam edisi perabis stok daging korban ..hehehehe x habis² plak tuh.
jenuh dah dok ulang menu sama ... saya masak sikit jek sbb tau incik tan x berapa suka.
campur sikit dengan brokoli + mushroom baru jalannnnnn.
Lepas tu , saya pertama kali beli dori yg beku tu .
3 ketul RM12++ , not bad kan ??
saya ingat harganya sangat mahal sbb selalu mkn kat SR , mak aiiiii mencekik ;-P
kira berbaloi² untuk saya sefamili , sekali masak sekeping aje pun .
Mula² fikir nak grill ngan butter dan buat sos putih berlemon ,
tp sampai rumah saya switch ke sweet & sour . sungguh tak tetap pendirian kan?
x kisah la janji masakkkkk jugak .
hasilnya ?? not bad , saya suka , incik tan suka dan yg paling saya suka sbb incik adampun suka. dia ni susah nak suka mkn ikan. so far yg dia mkn salmon ajek . sekarang salmon leh kawan ngan dori plak .. makin terbuka otak saya nak main masak² :-D




6 komen uolls ::

eddie dewanaga said...

gua suka goreng dgn butter, bikin sandwich letak salad dan onion extra, untuk sos, guna mustard saja.

suhaila-ab said...

MCM BEST JE..LEH TRY GAK NI...

JiEjAh_DeEn said...

eddie
sedap ehhh buat sandwich !!!
leh cuba neh :-D


su
cuba laaa , mmg digalakkan. sedap wehhh !

ai said...

ada lagi daging korban kau jah! aku punye dh lama licin..(adoi, terkenang kemanisan daging tu)

JiEjAh_DeEn said...

ai
adooooooo byk lagi .
ntah bila nak habis ekekekeke.

jom dtg rumah , aku jamu lauk daging ,daging & daging miahahaha

cik EPAL said...

perghh...meleleh air liur tengok :)

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers