December 28, 2009

Enjoy ke D'Muara

Cerita weekend saya dimulakan dgn gmbr anak teruna saya yg demam.
abaikan kakak saya yg tengah membuto selepas makan t/hari
very not good hahaha tp dia x per , badan menten below 50kg.
yg x tidur ni jugak yg nak cecah 60kg huwaaaaa x dapek nak ditolong huhhuhu
-
-
Sebenarnya adam ni start demam dr khamis lagi tp on off
panas pun tidak seberapa , so saya angkut juga la balik kg sbb
dia pun xcited nak balik , mummy lagi xcited ;-P
Hari sabtu pagi badan dia panas sangat , lepas tu mengadu sakit dada
siap diiringi airmata tu , saya dah cuak sbb adam ni jenis budak yg gagah
kalau demampun dia jarang merengek.
laju je pagi2 saya siapkan dia , terus angkat pergi klinik
mmg panas pun doktor kata 39++ suhu dia ..cian anak mummy
melepek je dia.
Saya paksa doktor check dada sbb bila tya sure adam cakap sakit dada
Doktor check 2-3kali sbb saya poyo² mcm x puas hati
mmg x de masalah , pernafasan ok .
Doktor kata kalau still risau , lepas sejam mkn ubat nanti datang check
semula hehehe
Alhamdulillah by ahad pagi hilang semua panas² :-D
Ini pulak cerita petang jumaat.
Cerita tunggang terbalik hehehehe. Since x de apa² xtvt ,
kami plan terjah ke Sg Besar.
Hajat hati nak cari makanan laut tp ramai plak yg maleh angkat buntut dr rumah.
Adam pun malas ikut sbb nak ngendeng kakak fatin dia main
computer games huhuh.
Last² kami g satu kereta jek ..yg lain² semua kirim tapau cessssss!!!
Plan asal nak overnite pun terbengkalai.
Bak kata kakak saya 'korang gila ehhhh , resort yg 1/2jam nak sampai pun nak o/nite'
hahahahaha mmg giler sbb kami boring giler ;-P
-
-
Here we are D'muara Restauran.

d'view
cuaca best sangat , mendung x bererti hujan hehehhe
my anak buah, kakak sepupu kesayangan adam - Eilma.
dia ni sepesen dengan ayahnya , seminggu sekali nak mkn nasipun susah
asyik membalun roti² , biskut² jek
tu sebab badan kurus kering ekekeke
mine - air kelapa pure.
sbbnya saya pun badan x selesa + batuk
elok pulak lepas jek minum air kelapa ni , batuk saya pun hilang
syukur sangat :-))
carrot susu - kakak saya kata bau cat hehehhe
no komen sbb saya x minum
lai chee kang
udang goreng tepung
sotong goreng tepung
tomyam seafood
kailan ikan masin
siakap stim
nasi .. saya makan x habis pun.
tak caya ???
tgk bawahhhhh ..
heheheheheh kan dah cakap.
sbb apa x habis makan ?
sbb bagi saya fud dia mmmpppp out la kalau nak compare ngan rest lain.
yg goreng tepung tu ok laaaa,
tp siakap stim mmg totally out , dah mcm siakap rebus hehehehe
kami paksa² gak ler membalun sampai abes
x baik kan membazir ..

ok . siap satu entry .

4 komen uolls ::

A.I said...

ciannye budak encem tu demam..

amboi, berjalan carik makan sungguh kau. sonok tengok...

eynda said...

Sungai Besar tu ada chalet ala-ala avillion ekkk...pantang tengok resort eynda nih hehe...

JiEjAh_DeEn said...

AI
tu ler ..carim makan jek kejenya.
adehhhh la hai badan heheh

JiEjAh_DeEn said...

eynda
x de la mcm avillion , ni chalet cikai² jekk.legipun x de mende sgt nak buat kat sana.
just makan² ..tgk org kat jeti naik turun ikan segar hehehe

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers