January 21, 2009

Aku begini , engkau begitu

aku mcm dah x de mende nak tulis , nak di adu domba , nak merengek membebel ..
asyik dok buka tutup belog ini ,
pastu merayap kat belog org ..
membaca
mereply
merepek² ..
kenapa jd begini ??
oowwwhhhhhhh aku majuk ngan boss kot !!
mcm x suker
mcm sakit ati
mcm nak lempang
mcm nak terajang
tp karang dia lak terajang aku
x pasal² jd penganggur aku neh hehehehe

punca nya ?
mmmpppp bonus kot !
bkn pasal sbb aku dpt sikit
sebulan pun kira ok dari x de
org lain ada yg gaji pun x dpt ~ see , kira bertuah la ku ni kot .
x leh demand sgt dlm gawat² gini..

aku marah + kecik ati sbb dia melewat²kan sign cheque yg aku dah prepare awal² lg.
aku ni dok pikir nak settle cepat sbb opismate aku kan ramai cinos
op koz depa nak cepat sbb depa nak raya
aku lak rimas bila diorg asyik tya bonus , bonus , bonus
aku sign cheque korang nak tak ??
kalau tendang jgn bising !!!!
atterrrrrrrrrrr tensen la pulok
dah ler bln ni kene closing acc on 23rd ,
giler haper
ko suka² tutup kampeni sampai 1week
ko suka² suruh aku settle semua b4 cuti panjang
TP ko melengah²kan apa yg patut ko buat
hangennnnnn tauuuu

semalam pg aku pok pek pok pek kat boss
baru terhegeh² nak sign
see .. aku benci keadaan begitu ok ,
aku benci didesak²
aku benci terdesak²

TP aku suka sbb semalam dah dapat bonus + gaji for this month
hahahahahahaaaa mak cik kayo .. ngeh ngeh ngeh

6 komen uolls ::

apisz said...

boleh belanja la ek dpt bonus...sate kajang..muahahaha... (^_^)

jiejah d'blogger said...

apisz
bulih bulih .. tp jauh la kajang,
jom gi awan besar hahahaha

ab geldofg said...

nsib baik...ko tk ada idea....ko dtg juga kt blog aku....salam

ai said...

mmg ade boss yg camni. saje! x pikir org lain..huh!

~sib bek la boss aku bab bonus ni dia sangat pemurahhhhh ;P tp kadang ade gak gilernye. cam coti raya cina ni lah. bagi coti panjang, tp kene tolak lak!! huh!!

jiejah d'blogger said...

ab
hehehehe , merayap tu mmg kene rutin aku ;))

ai
akupun cuti panjang & tolak AL 3 hari , mmg hampeh dot com !!

materials said...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!
wholesale jewelry

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers