May 18, 2011

Kisah Adik & Abang

Salam.

seronok x cuti lama ?? x la lama kan tp isnin keje,selasa cuti plak. kan bagus kalau rabu keje,khamis cuti,jumaat keje .wahhhhhh opis bapak ko kahhh? hikkkss.

*

Saja nak citer perkembangan anak² .

adeel sekarang tgh kemaruk main jari hihihi comeyyyy sangat tgk . pelik agak nya tgk jari jemari sendiri . Alkisahnya mummy baru bukakan sarung tgn nya ..patutnya lepas pantang aritu dah buka kan , tp masalahnya adeel ni suka sgt cakar muka sampai berdarah. pertama kali mummy buka dia cakar tepi mata sampai berdarah , terus mummy pakaikan semula ..bertahan sehari jek x pakai sarung . lepas tu masa umur dia 2bln++ sekali lagi mummy togelkan tgn dia , sekali balik dr nursery hidung plak berdarah , adehhh la adik ..kamu x sayang muka ehhh? terus mummy sarung balik sampai la last week adik 3.5bln baru mummy buka sbbnya adik dah pandai meniarap kan .. x gagah perkasa betul bila pandai meniarap but still pakai sarung tgn mcm bebi dlm pantang hihihi .

so ,keje adik sekarang selain meniarap adalah main jarijemari sendiri ..rasa comelll sgt kalau dia tgh main jari , at least bila dia leka main jari x de la jerit² minta dukung kan ?

see .. jari montokssss , geget sedappp tu .
dlm kereta still main jari . nampak gaya adik ni leh bekerjasama duk dlm car seat . leh la tahan dr rumah sampai ke tesco/giant lebih kurang 15-20km gitu . kalau abang adam dulu 5minit pun dia dah jerit² sambil mengelijat nak keluar ..mummy x tahan telinga ooo .

pestu adik suka main kain napkin ..agaknya xcited sbb motorskill jemari dia leh berfungsi ekekeke xcited nak pegang semua mende ;-))

ini budak besar masa kecik² x nak duk kat car seat ,tp bila badan dah panjang sibuk nak duk dlm car seat adik ..kaki + kepala dah terjulur keluar , siap leh tido lena lagi tuuuu.

adehhh la anak , mcm² peel . dek kerna abg kemaruk nak duk kat seat adik , terpaksa rela mumy pangku adeel yg debummm itu .

mmppp tgh pikir nak beli car seat lagi seketul , kene letak kat kereta daddy jugak sbb kadang² daddy terpaksa ambik adik dr nursery ;-P


7 komen uolls ::

zaidah said...

memang betullah...montok betul jari dia...

Jiejah @ Iza said...

zaidah
ehehehe sedap geget ;-P

sheila said...

mesti adeel ckp "ada mende best ni ... napa mummy sorok2 dulu"

Jiejah @ Iza said...

sheila
hahahaha kompom dia tertanya² ekkk?

juanita said...

Eh mmg betul la. masa kecik2 x nak duduk lam car seat, xmo duduk dlm walker, xmo tido dlm buaian. Da besar ni abes dia berebut2 ng si adik

Cik Ina Do do Cheng said...

Sekejap je dah membesar bagai johan.la kenapa siabang tu, nak jadik baby balik ke?jie ko beli tuk abang yang besar sikit.

Jiejah @ Iza said...

juanita
tu laa..dah besar² gini sibuk nak tumpang seat adik hihi


k.ina
tu la ,jap jek dah membesar..lom puas nak menggomol ;-))

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers