August 21, 2009

Semalam punya alkisah

Semalam masa kat office lagi dah sms lokong
kata kat dia x larat nak masak
badan pun dah dedar
batuk plak x henti² .
so , balik keje semalam melepek jek depan tv
lepas lokong solat semua kami pun keluar
kemana ???
giant laaaa , gi carik barang dapur
tadak barang apapun nak masak tuk sambut puasa
karang ada plak yg hidang kat laki nasik putih + kicap haahha
dalam x sihat tu meligat gak aku ikut lokong pilih barang
ada la sket² stuff yg x shukup tuk letak kat dapur
aku beli dish rack
beli bakul baju busuk
bla bla bla
then aku punya turn lak beli barang basah
mmppp biasa la kalau dah lewat petang
semua binatang pun mcm dah mati minggu lepas ekekeke
so , beli ala kadar jekkk
asal cukup tuk 4-5hari ok la
so beli ayam
daging
salmon
sayur²an.
gula habis yer kawan² ..
aku beli gula ketul yg kiut² tuh
beli buat syarat
kat rumah aku gula x laku
sepeket pun mau mkn 4-5bln hahahaha
lepas siap beli belah
terus mkn
kat fud kud jekkk
x kuasa nak carik kedai lain
aku mkn grilled chiken chop
sooooo yummy tp adam balun lebih separuh
penyelamat dr mummy terus dumukss.
gambar hiasan tauuuu .. malu la nak ambik gmbr :))
sampai rumah dah 8++
sekali tu baru nak rest sket
ada org call kata nak tgk rumah
mak aiiiiiiiiiii turun semula kami ke rumah lama
dah la x sihat , kene hujan plak
ambik kooooo mmg menempah sengsara
x per la bersusah² dahulu .
btw , cerita pasal rumah yg x jadi dibeli tu kan
mmpppp dah kata kalau rezeki x kemana ..
baru tadi lokong call yg x buyer call dia
bgtau yg dia x jd di berhentikan
so , dia nak balik rumah tu kalau org mlm td x jadi
mcm drama plak kan hehehe
so kami bg tempoh sampai sabtu ni
kalau org mlm td x jadi beli
so serah semula pada buyer lama .
dah kata .. tiap dugaan yg datang pasti ada hikmahnya
antara kita mampu menempuhnya atau tidak
doakan yg terbaik untuk aku sefamili yer .. :D

5 komen uolls ::

faqiha said...

nmpk sedap uh :)

JiEjAh_DeEn said...

faqiha
mmg sedappppp ..kalau tgk time puasa mmg nanges hehehe

hajarus said...

mai ai sedapnyer k.jiejah... sangat mabeles...

anyway, selamat menyambut bulan Ramadhan & selamat berpuasa k.jiejah...

eddie dewanaga said...

rezeki ramadan tu beb...

semoga lu cepat sembuh beb.

NoRitA said...

salam kak jiejah..lme tak jengah blog,da berubah da rupanya..hehe..
selamat berpuasa,moga cepat sihat=)

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers