August 19, 2009

Aku dah kembali dr berpindah randah

salam
miss my blog much much much ..
aku jengah² gak masa cuti tp nan ado masa nak hapdet
karang kene pelangkung ngan lokong plak blogging time bz hahaha

Alhamdulillah , dah selamat akhirnya kami berpindah secara rasmi
ke Alam Budiman @ 15/08/2009 .
semuanya dipermudahkan
tidur mlm lena
jiran pun dah ada .

ni aku tepek sket akan kelibutan rumah baru kami
mcm dilanggar garuda pun ado hahahaha

our new house :D
nak khabo yg bumbung tu zink tercabut sekeping masa ribut
hari sabtu petang tu
terus gi opis ngadu domba hehehhe
ada halimunan separa bugil hehehehe
haluimunan dah hilang
menten bersepah ..dining .
port adam mentenet .. mummy join sekali sekala hehehesofa semua tolang kedinding .. ilusi lapang kata lokong
padahal senang nak sapu + mop
ye la , habuk x pernah habis sampai aku + adam demam
adam selsema , aku batuk :((
tv kabinet area pun mcm tongkang pecah huhuhu
ini lagi sepah akakakaka
so , kesimpulannya rumah masih bersepah sana sini
pelan pelan kayuh lorrrrrrrr
kepenatan hingga menusuk² tumit n kaki .
so far berani cakap 80% dah siap mengemas
ada lagi sikit² mau touch up ..

bibikkkkkkkkkk satuuuuuuuuuu :-P
hari gagah gi kerja even badan x berapa nak sihat :)

16 komen uolls ::

eiza in the house.. said...

Selamat berpindah akak..
luas tu umah akak..
jap2 lagi leh panggil eric leong deco umah akak yerk..he3

JiEjAh_DeEn said...

eiza
tq huhuhuhu x mampu nak bayar eric leong .. kene pinjam along plak karang wakakaka

SyaNa said...

wey mcm umah kakak aku jek
tp dia tak pindah lg
nnt kalo aku pegi umah dia aku cr atap umah ko ye
ntah2 korg berjiran
bestnyeee dpat jiran ngan ko yg suka masak ni..kekee

ina said...

Tak jemput kite datang umah ke? bila nak buat open ceremony?

MuMMy 2 Haqq said...

canteknya umah...suka saya tengok...

JiEjAh_DeEn said...

syana
mmg sama ngan akak ko .
dia kat AB kan ? tp x sure apa nama jln dia hehehe :D

JiEjAh_DeEn said...

ina
ekekekekeke ceremony ?
tggu adam tawen bleh ? wakakaka


mummy haqq
tq ..rumah ku syurga ku.
kalau x lama pun kene duduk gak
hehehe

eddie dewanaga said...

Jah, dia punya interior memang cantik lah, next time kasi tengok upstair punya area, boleh??

JiEjAh_DeEn said...

eddie
orait , lom sempat snap hat rumah atas ekekeke

eynda said...

Bestnyer dah pindah rumah baru...tapi mesti letih kan...

JiEjAh_DeEn said...

eynda
sangat sangat sangat letih huhuhu

Layla said...

bestnya umah baru....bila la kita nak dpt....pelan2 kayuh!

strawberi said...

waa..bestnya pindah..alam budiman ni area mana...aku gakla dok carik umah tak jupe2 lagi..uhuhu..mahai tak...ade kosong lg?hiiihi

JiEjAh_DeEn said...

layla
x per ..kayuh pelan².
insyaallah ada rezeki .

strawbery
AB ni dekat puncak perdana , sebelum sampai ke puncak alam.
hahahahaha berpuncak² ko .

sekarang ada launching yg baru RM273 K . gi la skodeng :D

strawberi said...

aduii..jauhnya puncak alam..aku keje kl weh...huhuhu..kensel la..tp lawa la umah ..area kinrara ni...2 storey kat 400k..cekik darah

Chi said...

cantek rumah.. kat AB ek..

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers