August 26, 2009

Menu berbuka day 4

semalam masak sup salmon + cendawan .
1st time buat sup salmon , risau gak ada bau hanyir ker ..
tu sbb aku tumis dulu mak nenek rencah ..
tumis ngan olive oil yer kawan² , so healthy sket walau kelihatan berminyak ekekke
siyes aku suka lagi grilled or goreng tepung
tp lokong balunnnnnnnnnn jek ..
adam pun suka gak :D
pastu grilled ikan sos percik ..
ya ampunnnnnnn aku lupa nama ikan ni
tp masa beli tu mcm perasan dia tulis toman.
ade ke ikan toman ? ekekekekek bengap lak aku.
isi dia sedapppp , lembutttt je .
aku tumpang grilled sekali bendi sbb malas nak masak sayur.
huhuhuhu pemalas punya olang :(
air asam buat cicah² .. tekak melayu katakannnnnn :-P
air plak
~teh tarik satu teko tuk aku hahahaha
~soya satu kotal @ 1L tuk lokong ..
~kurma

itu jek menu kami , as usual soooo simple :D

Alhamdulillah ..



10 komen uolls ::

eimma"s said...

ikan toman tu beli kat mana..hehe :p

ME said...

air asam yg mengancammm

Jiejah said...

wahhh..kembarku ..mung buka kedai makan camni laris giler weiii hehehehe..rajin tol kembar aku ni..x mcm aku..hak hak hak..

JiEjAh_DeEn said...

eimma
beli kat giant ekekeke

me
air asam tu pembuka selera :D
tp sy x letak belacan , selalunya org letakkkan ?

kembarku
jom la share buka kedai miahahah :-P

ina said...

jie, sedap ke sup salmon tu?, kite pernah gril je ngan lada hitam dulu sekali.

JiEjAh_DeEn said...

ina
sedap gak tp kene buh lada hitam lebih sket la hehehe

adam suka ..bebudak kan :D

eddie dewanaga said...

ikan toman biasanya isi kaler merah tau Jah, dia ni jenis carnivore fresh water fish... kalau budak2 mancing tau species ni area tasik memang ada, bukan kat sungai...

dia ni jenis makan katak, lizards... cuba lu check betul2 fillet apa yg lu beli...

JiEjAh_DeEn said...

eddie
ayorkkkkkkkkkkkkkk .. mkn katak , lizard ?
matik la haku ..
tp dia jual open ngan ikan² hat biasa tu ..
ekekekeke

ai said...

Pelik2 la ikan kau jah!

SyaNa said...

ADOII KEMBANG TEKAK AKU
IKAN TOMAN MAKAN (ooppsss tercapslock) katak??
ye ke???
sbb aku pernah camping kt tasik..depa bg mkn ikan toman panggang

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers