December 12, 2008

Edisi selepas raya




salam ,
layan mata duluk ngan gmbr anak bujang aku versi gedik² rongak ahahahaha.
dia sorang jek yg ada mood nak ambik gmbr , org lain mana ada mood.
mood raya pun tadak dek hati yg libang libu mikir abg ngah aku yg on off kesihatannya.
aduhhhhhhhhhh la dugaan !!!
raya ?
huhuhu x terasa langsung dek kesibukan kami berulang alik antara kg , sg buloh & s.alam.
pejam celik setiap hari kami berulang .. penat jgn cakap lerrr.
mujur gak demam aku dah kebah.
hari sabtu (06/12/08) , pepagi aku dah g klinik dek kerana terasa ketat sgt kat dado den.
rupanya setelah berpuluh tahun athsma free , aku kene attact lagi huwaaaaaaaaaa.
doktor suruh ambik gas , tp bila aku tunjuk eczema aku yg makin teruk , terus dia suggest injection .. hambik ko , kene sedassss kat lengan kanan.
kanan la kene sbb aku minah kidal .
yg bestnya doktor siap offer keje lagik wakakakakaka.
errrkkkk agaknya muka wanted aku neh , selalu sgt dok ulang alik klinik dia ..hahahaa
terima kasih aje lah doktor , kalau doktor offer saya lebey sket maybe akan dipertimbangkan.
ketahui la olehmu doktor .. saya ini sgt lah materialistik muahahaahaha.
lagi pulak aku dah nak pindah , jauh plak karang nak kene drive .
even minyak kurang pun tp tetap x baloi .
dek kerana hati yg libang libu , menu raya pun aku x de hati nak ambik ..
ambik ko kah kah kah! .. makan ada hati plak .. mkn x henti² lagik.
siap balun sup tulang huhuhuhu , takut nak timbangggggggggggggggggggggggg ...
kat atas ni perut akak aku .. ada iman di dalam nya ..wakakakaka
shumellllllllllllllll jek peyutttt dia , tp besar ahh kali ni , baru 7bln dah macam 9bln.
ayokkkkkkkkkkkkkkk ..akak aku dah cuak gilerrrrrrr ...kah kah kah!
di atas ni gmbr sawah padi di pagi raya..
hujan seyyyyyyyyy .. aku rindu bau harum padi .
ahhhhhhhhhhhhhhh malangnya rumah kami bukan ditgh bendang mcm kami kecik² dulu.
aku rinduuuuuuuuuuuu .. rindu yg amattttttttttttttt !
hari selasa (09/12/08) , jiran belakang meninggal dunia. Innalillah ..
semoga rohnya ditempatkan dikalangan org² yg beriman .
syahdu sgt .. tp sempat plak aku curik² snap gmbr.
dek kerana jln sgt basah , depa semua park kat laman kami ..
keta jenazah pun park kat laman. cuakkk cuakkkk !!!!!!
akhirnya hari rabu petang aku kembali ke shah alam.
Alhamdulillah semua selamat ..
semalam siap masak nasik bukhari daging (instant ok!) kah kah kah!
lawan ngan daging masak kicap ( x gu langsung ok , tp akak x kisahhhh)
pastu buat jelatah a.k.a acar mentah .
paling haru @ terharuuuuuuuuuu .. licin beb kami anak banak mentekedarah !!
sedap la tu kan , kan , kan ?????
muahahahahaa sedappppppppppppppppppp ..

2 komen uolls ::

eddie dewanaga said...

dah sihat blom ni..??

mkn daging byk sgt kot... takpe, insya-allah, daging korban atau akikah tak akan mendatangkan musibah...

Allah itu Maha Besar...

jiejah said...

heheheeh alhamdulillah dah sihat , berkat mkn sup tulang kot ?? hahaaha

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers