February 20, 2012

Me & pagi yg kalut

As Salam
salam pagi isnin yg indah ..indah la sangat hehehe

pagi td celik mata 5.30 , daddy dah bgn mandi
lepas tu dgr dia kejut adam bgn n ajak turun bawah ,mata mummy siyes x leh buka
pastu terjaga sekali lg tgk jam 6.28 , ooo leh tido jap lg ..kul 6.45 leh bgn
sekali lagi terjaga udah terang hahaha kelibut tgk jam 7.25 huwaaaaaaa
bgn mengejut sampai sakit kepala ,elok capai towel si bambam bangun
adehhhh masalah besar sbb dia ni kompom nak bergayut jek .
selalunya mummy bgn mandi masa daddy still kat rumah ,leh dia tgk²kan adeel kalau dia terjaga sesambil dia siapkan adam nak ke sekolah . tp pg td siyes mummy x leh buka mata ..kepenatan berjaga mlm sejak 2mggu lepas start adeel x sihat aritu kan ..pestu mlm² adeel mmudah terjaga ..jenuhhhh taw.
mlm td adeel pun tido lena ,mummy plak ambik ubat alahan. sila salahkan adeel & ubat ekeke.

so , x de pilihan lain melainkan bw sekali dak adeel masuk bilik mandi
melalak la member tu sbb dia kan nak jd anak bear ,bergayut jekkk tp mana bleh layan
tahankan aje telinga dengar dia hokhekhokhek ..cepat la behave anak oiii.
laju-laju mandi ,pakai baju . capai adeel ,capai hp & botol susu zasss turun bawah
letak adeel depan petisejuk bagi dia ralit main ..x mo plak ,selau suka jekkk
cissss mencabar kesabaran betul .. biar je dia melalak sambil² panaskan bubur adeel.
pestu teringat smlm petang ada tapau sup daging & nasi putih. alamak nasik dah sejuk gedi sbb duk dlm peti ..kebek² peti sejuk then decide goreng je nasi itu .. laju² potong bawang ,cilipadi & sayur kobis cina ..belasah je apa yg jumpa hahaa
pestu campak² goreng ngan jeruk tenggiri-jadilah nasi goreng ikan masin express
bungkus² semua , buat susu anak .
adehhhh dah 7.50 , bg anak susu sambil tacap muka ngan bedak & lipstik
kang ada plak org pengsan tgk muka pucat lesi kahkahkah
kul 8 kelek anak dan kelek beg beg beg ..3beg hoccay .
1beg mummy ,beg adeel & beg adam .pestu bekal mummy lagi hahaa
tutup pintu & grill sambil kelek anak sbb dia x mo jln
start kereta , buka pagar & lari jap gi tadika depan rumah hantar beg adam.dia transit sana sekejap dlm sejam time balik skolah .. kelek lagi anak balik rumah ,undur kereta *ohhh daddy ,pagar auto pleaseee*
tutup pagar sambil anak kecik meraung dlm kereta ,mak dah x larat nak kelek kamu anak oiiii
zasssssss gi nursery hantar adeel ..pokpek sekejap ngan bs zassss gi kerja.

perut lak lapar , singgah gerai depan jln utama
beli kuih 5ketui sbb kenit²
2karipap - keras ketung
2 kaswi - liat mcm tayar beskal
1serimuka - suram muka

 semua kuih adalah tak sedap tahap x leh telan
nangis dlm hati sbb kelaparan sbbnya last mkn semalam kul 5ptg.
lepas mkn gi plak beriadah kat tasik ,lagu mana la perut x berkeroncong.

agak-agak berapa kalori terbakar hari ni.


pesanan tuk diri sendiri
LAIN KALI BANGUN AWAL



haahhaha fadan muker.

8 komen uolls ::

el said...

ha tu lahhhh bgn tido balik gini lah jd nye..lintang pukang..lalalala

sian adeel x sihat eh
cepat2lah sihat sian mummy kamoo

Jiejah @ Iza said...

el
julung² kali terjadi ooo ,bateri mummy abes kot.
adeel dah sihat ,tinggal ngade² jek lagi ..bertabah jek mummy dia huhu

Mixed-family in da house.... said...

dlm kelam kelibut tu sempat lagi goreng nasi....power ahhhh...kalau saya, capai roti jer laaa jawabnya.....huhuhuu

Izza said...

sempat tuh goreng nasi...ekekeke...

kasihibu said...

super women mommy nih
siap jugak nasi goreng, siap gak susu anak, nasib tak tertinggal anak je di rumah ye ;p

Jiejah @ Iza said...

ahahahha super women la sgt ..
mixed family / izza
nasi goreng campak² sbb tekak x lalu mkn nasi puteh hahaha.
goreng nasik sambil anak peluk kaki..perrrhhhh berpeluh mak tau.

Jiejah @ Iza said...

kak eja
kalau anak tertinggal kita buat² lupa bulih ?
hahahha

Cik Ina Do Do Cheng said...

akak pun prnah kena cam tu, bukan pasal apa pun, cuma bila dah bunyi alarm sambung tido semula, terus terbabas. tak pela sekali sekala : )

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers