February 22, 2012

Aduhai anak besar

As Salam

Lama x cerita pasal anak besar kan ,mentang² ada anak kecik yg gebu gebas hahaha.
sejak daddy take ober kejut adam bgn pagi then mandikan & siapkan di kesekolah seterusnya hantar ke sekolah , mcm dah x byk mummy spend masa dgn adam.
ye lah , daddy pun sangat sangat faham kot dgn feel anak kecik yg ya ampun dia punya perangai melekat melekit tu ..pantang kita gerak sikit dia dah hekkkkkkkkkkk . tensen mak.

*
tp petang/malam mummy byk la masa tuk adam . seawal 5.15 kalau dia nmpk kereta mummy lalu tadika transit tu lajuuuu jek dia angkut beg balik rumah . mummy baru buka pagar dia dah sampai sambil heret beg skolah + beg transit ..sampai senget² badan . sian tgk sbb adam kan si kurus huhu
masuk rumah bg dia rest layan games atau apa saje kat laptop mummy.
kadang² dia kacau mummy masak ,minta itu ini or tolong kacau² kat kuali
sambil² tu mummy jd agent perisik tya hal² skolah ,mkn apa bla bla bla
kadang² dia layan ,kadang² dia x mo layan hahaha sian mummy.
lepas dinner dlm 6.30 selalu lepaskan la dia main kat luar sampai pukul 7mlm

*

Then malam masa tuk susun buku , now mummy mmg x tolong dia susun
dah terer dia susun buku sendiri ,lepas tu kalau ada h/work kasi paksa dia buat sbb sejak sekolah ni dia selalu tido awal .penat sgt main kot ,lagipun perjalanan dr skolah balik rumah boleh tahan jauh ..dlm 30-45minit kalau x jem ,kalau jem pepagi tu mau sejam gak . kadang² dia tertido dlm van skolah masa perjalanan balik. tgh ejas la tu ..biasa duk tadika ada waktu tido kan petang².

*

minggu depan ada exam.
mummy nak suruh ulangkaji pun x reti sbb x byk lg yg dia belajar
lagi pun mummy lama dah x skolah , ala blurrrr gitu hahaa

semalam dia bawa balik baju skolah yg penuh percikan warnawarni
nasib baik mummy x pengsan ..rupanya dia ada pendidikan seni
buat apa ntah guna water color sampai begitu sekali jadinya baju
mummy dah rendam ngan clorox malam td , harap² baju tu boleh diselamatkan lagi
baru lagi tu huhu

*

mujur gak kasut skolah dia kaler hitam
kalau kaler putih , dabel  fitam la mak ko nak!

5 komen uolls ::

el said...

tulah kan untung ada hb yg ringan tulang nak tulun sape..nak harap kita ngan anak kecik yg suka melekat tu jenuhhh

dulu ms anak el masih baby lg...anak no. 2 el tu mcm terasing taw..rs nk ngis ms tu..sbb hat kecik tu kan menyusu melekat aje lah...so xde time nak bersama ngan kakak tu..dulu dialah peneman ibu dia tido main semua..pas2 dh dpt adek..mcm semua x boleh...tp skrg dah ok..sbb hat kecik tu dh besor hahahaha

Jiejah @ Iza said...

tu la , si abg tu pun ada kala protes gak .. dia lagi la lama bermanja sampai 6thn kan ,tetiba dpt adik yg aduhaiiiiiiii jenuhhhh .
mujur daddy dia reti nak takeober .

Cik Ina Do Do Cheng said...

untung dapat suami yg paham. jie ko blur dah lama tak ke sekolah buat akak geram je. kui kui kui. alah tak pe adam budak pandai dia boleh belajo sendiri.

Jiejah @ Iza said...

kak do do cheng
ahahaha mmg mummy lama x skolah kak .ini kenyataan ekekkee

ammi said...

kalau baju anak lelaki standard la comat camit..tapi baju anak daraku lagi tak macam anak pompuan..dah rupa belacan bakor!!

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers