February 17, 2012

Dinner malam jumaat hahaha

As Salam
semalam balik keje menggegeh masak.
sekali bila nak start masak ..ehh ehhh apesal dapur x leh on
call daddy cool  
me - yang , u ada masak x dlm sehari dua ni
daddy - aikkk bila masa pulak i taw masak hahaha
me - mana tau u masak meggi ke ,air ke   (nak jugak menang)
daddy - tak de ,kenapa ?
me - mmmppp gas abes kot , x leh on huhuhu org dah siap nak masak ni bla bla bla
daddy - gas abes la tu , tong ringan x ? call kedai suh hantar sbb i baru keluar opis ni.
me - ye lahhhhhh (muka moncongggg ,dasar semua harap laki kan)

sekali kan uolls , bkn sbb gas habis walaupun mmg dah sgt habis pun sbb tong dah ringan.
sebenarnya bateri yg abes muahhahahaa . tp dah alang² org hantar gas ,saya pun redha ajek laaa ambik. x kan suh dia balik semula kan , lagi pun gas i tu dah 6bln x habis² wakakakka.
*
nahhhhh jamu mata
panas² lagi tau - atas dapur kehkehkeh
 ini daddy punya spaghetti bolognese with meat ball
wahhhhhh nama , padahal taste nya very the kemelayuan - pedas hahaa
tp puas hati sbb daddy cool mkn 3x tambah ,siap minta simpankan tuk tapau this morning.

*
mine - with lamb shoulder grilled
korang mampu mkn spaghetti ngan lamb ? muahaha tekak naga
balas dendam sbb masa lunch tu kan i cuma mkn capati sosej sebesar ibuk jari .
tp lamb tu kecik sgt tau , sebesar tgk tgn adam jek ..itu pun x abes . 


*
ini plak habuan jiran sebelah rumah
dia pun pencinta spaghetti saya mcm daddy cool , dah byk kali minta resepi tp x tau dia ada masak ke idak hahahaha sbb semalam minta resepi lagik ..cehhhhhhhh sungguh.

ok dah. 
nak resepi ?
sila terjah  blog SINUN
selamat mencuba .
kalau sedap bgtau , kalau x sedap diam-diam
hahaha

8 komen uolls ::

Cik Ina Do Do Cheng said...

nak jadi jiran sebelah. akak suka kambing tu . feveret.

Rizawati Abd Rahman said...

jahhh!! bak mai resipi.. ;)

Jiejah @ Iza said...

kak ina
jom pindah hehehe

Jiejah @ Iza said...

watie
ko nak resepi apa?
speghetti ka lamb ?
ewahhh bajet terer masak wakaka

Miss uCu said...

wow..sgt sedap spagetti itu..nyum2222

Rizawati Abd Rahman said...

xpedas kan jah?? aku nak resipi plssss?????

Jiejah @ Iza said...

miss ucu
lepas la tekak kami anak beranak hihihi

Jiejah @ Iza said...

watie
resepi dah letak di blog sinun ,sila rajin² klik yer ekeke

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers