April 22, 2011

Bila mummy sentap

Salam

ehehe mlm td mummy sentap , dgn saper lagi kalau bukan dengan daddy .

ecehhhhh gmbr pinjam ni over plak sentap nya , mummy idak la gini ..mummy sentap² manja jekkk hikhikhik .

Al kisahnya semalam kan mummy puasa (elehhhh daddy puasa) , so konon² badan sgt tired balik kerja tu .. kebetulan dah 2hr mummy kene hujan kaw-kaw punya masa buka pagar *daddy , sila pasang auto gate* , jadinya badan mmg dah rasa lemah ..tambah pulak 1st day mummy ganti puasa *bykkkk oooo mummy kene ganti* jadinya penat tu terasa lain macam.


Nak jadi cerita , bebi adeel plak agak meragam sejak ambik dr nursery .. mata dia ngantuk tp x mo tido , gigih dia menahan mata oooo ... eiiii mcm nak geget² itu budak debab!

rasanya 5-6kali mummy keluar-masukkan adeel dlm buai , x nak gak dia tido .. asyik nak berdukung ..fineeeeeee kalau dia cuma 3-4kg , tp dah nak dekat 7kg oooooo lenguh tgn mummy huhuhu . dah la kalau dukung x nak duk setempat ,dia nak mummy rounding² satu rumah ..wahhhhhhhhhhh sessi menselim kan mummy nmpk gaya .

buka puasa pun mkn laju² , ehhh telan² kot - x sempat kunyah patploh kali . mana la mummy x gemok ,mknan susah nak hadam oooo .


yg buat mummy sentap tu , daddy bleh plak pergi surau x balik² - huwaaaaaaaaaa.

selalunya lepas isyak dlm 9.30 dia dah sampai rumah , mlm td tunggu punya tunggu punya tunggu sampi 11.30 oooooo ,mana mummy x sentap . mummy x kisah kalau dia bgtau dr awal ,so senang la mummy minta dia angkut buai adeel awal² , mummy mana larat nak buat semua tu dengan adeel yg asyik merengek ..sadisssss.

pinggang pun rasa nak patah .. dan dan rasa nak nangis hahahaha


so , bila daddy balik dia tau ler mummy sentap ..laju² dia tukar baju semua pestu ambik adeel dr mummy . terus dia suruh mummy tido . tau x per ..mummy penat tauuu. ini anak bersama so sila jaga sama² .. karang mummy lari dari rumah !!!!


pagi ni daddy beli jiwa mummy dengan roti canai 2keping..apekahhhhh?

x agak² ok , bini awak ni sedang diet .. x nak mkn roti canai !

sambung sentap !





10 komen uolls ::

PuteriKureKure said...

hehe. akak ni sama macam saya tau! suka sentap2 camni. alhamdulillah kita bernasib baik dapat suami yang prihatin kak kan?

syanasaid said...

hahaaa
pandai laki ko pujuk bg roti canai
tp diet plak ek??
hahaa

Jiejah @ Iza said...

intan
hahahaha kalau daddy o/station , mau nangis tiap mlm kene jaga anak sorang² ekekeke

Jiejah @ Iza said...

syana
ahahahha pujukkan x bleh blah namanya ..saja bikin aku stress tgk roti canai ;-)

♥MiZz-siHa♥ said...

salam ziarah...
follow n tinggal jejak di cni..

Jiejah @ Iza said...

salam siha
tq :-)

sheila said...

kan main ngengada bb adeel ni ye...nak kene babab montot ni.. mommy merajuk gi cari batu belah batu bertangkup karang... mana nak cari kopek

Jiejah @ Iza said...

SHIELA
hhahaha batu belah batu bertangkup ...

zuwaidah said...

pandai daddy kool pujuk yek

Jiejah @ Iza said...

zu
hehehehe daddy cool sokmo ,mummy je yg sokmo sentap ngeh ngeh ngeh

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers