April 27, 2011

Lagi sempoi lagi bagus - mak mertua pun suka

Salam.

cerita makan la kita hari ni yer ??

sebenarnya dah dekat 2mggu ni mummy hari² masak tau , almaklumlah MIL ada kat rumah-kene la tunjuk pangai menantu mithali sket .. x mo la jd menantu antu sokmo hehehe

lagi pulak ini julung² kali nya dia nak stay ngan kami , itupun hujung mggu ni dah nak balik.

cehhhhhhhhhhhh macam ler masak hebat sgt kan,padahal haibat kehkehkeh

tpkan semalam saya masak simple gini ,bertambah² beliau makan

jadi mari kita masak simple² je untuk hari ini esok lusa tulat bla bla bla

sup petola
sambal sardin tak pedas sbb ada budak nak mkn ,so mummy campak cili padi byk²
nak pedas sendiri picit² dlm pinggan ;-))

nugget

*

*
tu jek lauk kami tp masing² makan bertambah

fuhhhhhhhhh mcm sedappppp sgt hihihi



11 komen uolls ::

syanasaid said...

mmg wei lauk simple gini lg sedap
mkn ngan nasi panas lg terangkat

Jiejah @ Iza said...

syana
kannnn ? berasap² nasik fuhhhhh terus x ingat diri sendiri gemok hahaha

Pn. Zana said...

best ape! sup petola tu sy suke..:)

Jiejah @ Iza said...

zana
saya punnnn , i luv petola hhehe

CT Delima said...

Assalamulaikum iza :D

Sesekali kalau masak macam ni memang sedap tambah pulak ada sambal belacan mangga dan ikan kering ker..perghhhh memang nak pengsan makan.. hihihi

Jiejah @ Iza said...

kak ct
kannnnnn .. kalau ada sambal belacan lg ntah berapa pinggan lak saya hadap ekekeke

sheila said...

"less is more" orang jawa kata

zuwaidah said...

yg simple2 tu lagi sedap kan.

♥MiZz-siHa♥ said...

kdg2 syg simple tu membuka slera..

Mama2Q said...

salam..ini komen tak berkaitan entry, leh ker..ahaks...tgk nama jiejah mcm melayu dah, abis sape yg keturunan cina ni, (mr & Mrs Tan) ..Jiejah pun pandai cakap kantonis yer?

Jiejah @ Iza said...

sheila
pandaiiiii org jawa hahahahha

zu
betul kan ?

siha
mmg buka selera lagi² kalau time baru kebah demam .

mama2Q
tu diaaaaa .. mummy kompom melayu tulen hiihihi ,so daddy la yg cina tu ;-)
x pandai pun ckp cina tp insyaallah paham ler kalau org ngata ekekeke

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers