November 29, 2010

Pulut mangga vs Cendol pulut

Salam.
seminggu ni tekak makyong asyikkkk terbayang pulut mangga-cisssss
dah survey plus memekak² kat fesbuk tya kengkawan mana nak dptkan pulut mangga ni. Selalunya ada jumpa kat Thai festive la kan , tp skrg x nmpk plak.
ada yg suggest beberapa thai rest tp masaelahnya cuma nak mkn pulut mangga,bukan nak mkn² mende lain , malu ler kalau order hat itu seketui jekkkk.
rupanya ada kat rest sri bunga raya (kalau x silap) kat ttdi belakang opisni.
nak pergi time lunch x larat pulak.
owhh yer sekarang ni saya mmg kuranggg sesangat keluar lunch
kepala saya x tahan dgn panas membahang,nanti effect sampai berhari² kat kepala.
*
*
So hari sabtu td saya pun pergi la dgn incik tan & incik adam
semangat berkobar² , air liur pun kaber² jek dr menitik
sekali mmg bukan rezeki saya la kot , rest tu tutup - huwaaaaaaa
oleh sebab perut dah lapar ,singgah aje la tmpt mkn sekitar sana
incik tan kata mkn kat Bangi kopitiam laaaa ,saya layan ajek laaaa
mkn jekk apa² sbb yg dihajati x de kan ..nangissss ;-(
TQ , incik ggogle.
masa google pun rasa nak menitik air liur tawww
hahahahha.
(ini pun gmbr google)
jeng jeng jeng ... pulut mangga bertukar pada cendol pulut miahahaha
mkn kat rest depan rumah jekkk , sooo yummy
terubat gak laaaaa rasa kuciwa saya .
harus ker saya buat sendiri?
beli mangga
tanak pulut
buat kuah santan ??
nak ggogle resepi laaaa ;-P

3 komen uolls ::

hans said...

dua2 sedap
den suko
hehehehe

P/S : Alhamdulillah! 1st Time Traffic Blog Nih Banyak Macam Nih!

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

Daniela said...

stress tgk makanan...semuanya delicious

ainnurbatrisyia said...

salam...

kita pernah makan kat gerai Thai kecik kat sblh tesco mutiara damansara.. cuba laa... mmg sedap n yummy sangat...

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers