November 8, 2010

Kenduri Tahlil

Salam.
tiada gmbr mcm biasa
blame my self sbb selalu mcm ni time buat mkn²
sokmo perap kamera dlm beg, cissss rasa nak lempangdirisendiri.
*
*
Jumaat bersamaan deepavali vertikel hahaha kami buat majlis tahlil
untuk my nenek , my abah & my abang.
buat kat rumah saya , senang sbb lokong kan ahli surau
senang dia monitor imam ada ke x de hari tu ,berapa ramai yg maybe dtg
senang gak kami nak bajet masak berapa byk
*
*
Maaf la x open jemputan , buat pun lepas isyak
saya paham la susah tuk korang heret anak² memalam kan
jiran² terdekat jek saya jemput sekali dgn pompuan
itupun x semua dpt dtg sbb ada yg punya anak kecil
saya paham sangat sbb saya pun dulu² malas nak bawa adam pergikenduri
selalu je dia buat onar hahahaa.
*
*
So ,pagi² jumaat tu adik beradik saya + mak saya datang
siap² diorg beli ayam ikan sayur mayur kat pasar Sekinchan
x kuasa la nak beli kat shah alam ni ,lagipun saya mana tau kat mana ada pasar segar ,
pasar saya ialah giant + tesco ekekeke
*
*
Lepas zohor baru start agenda masak memasak
saya jadi mandur ajek la tukang tunjuk bahan² yg diorg x jumpa
keistimewaan mak yong jgn dilepaskan yer :-D
by maghrib semua dah siap
menu :-
@nasi putih
@ ayam masak lemak cili padi
@ ikan keli/kembung & ayam goreng berempah
@ sayur kacang panjang + hati/pedal
@ ulam (peria,bendi,timun & kangkung)
@ sambal belacan
@ buah tembikai
@ puding melah by my sis
*
*
Syukur sgt bajet kali ni mengena
semua mknan ngam ngam hooooo
tapaukan tuk jiran tetangga - terus licin
sukerrrrrrrrr sbb saya x suke ulang mkn belen kenduri .
lega jugak sbb hajat mak saya nak buat tahlil tercapai
sesuatu yg menggembirakan dia maka menggembirakan saya juga
*
*
Penat jgn cerita la yer sbbnya sabtu pagi semua org cabut balik
masing² ada agenda sendiri
incik tan plak keje sabtu pagi tu, maka mak yong lah yg pulun kemas rumah
itupun saya dera sorang budak kecik cuci bekas² air yg besar
dan periuk nasik besar
meleleh² peluh adam kene sental semua tu dlm bilik air & naked !!
*
*
Sekian cerita jumaat/sabtu yg fenat tp berbaloi :-))

4 komen uolls ::

mamaaerish@eb said...

penat tp puas kn? eb suker rewang... ;p

Jiejah @ Iza said...

eb
tu lerrrr , penat pun hilang sbb seronok hehehe

hanim.. said...

alhamdulillah..selamat sudahh..tp sungguh kagum ngn incik adam itiew..dah leh jd helper dah..anak daraku kalo diajak basuh pinggan, manin sabun jeyg lebih..pinggan x luak2 jgk dlm sinki itiew..btw..ada dgr jgk pengumumam kenduri tahlil ni kt surau mlm jemaat tu..tp x dpt nk turut join sbb dah ada hal lain aritu.. ;)

Jiejah @ Iza said...

anim
lorrrr awat x mai terjah ..kalut² gitu sampai lupa nak sms anim tauuu.. nanti raya haji dtg rumah yer , raya kat mana ?

adam tu ikut mood gak anim tp selalunya kalau suruh main air gitu dia redha jekkk ekekeke

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers