November 1, 2010

Cerita check-up - month 6 .

Pejam celik pejam celik dah 6bln bawa perut , itu incik tan la yg ckp ..
cuba dia yg bawa perut , x terckp punya pejam celik
sure ayatnya - celik mabuk,celik mabuk ekekeke
*
*
Jumaat lepas as usual cotik sbb check-up tp doktor murah hati bg mc
next time saya mc lagik & lagik la kot ;-)
pagi tu pukul 9 saya buat normal c/up
check darah , berat ,gula bla bla bla
semua ok kecuali 2 perkara
1-bacaan darah agak rendah
2- berat naik 3kelo dlm sebulan - nanges ;-(
tp doktor ckp x per sbb awal peknen tu berat saya x naik pun
masuk bln ke-5 baru naik ..isshhh kalau sebulan naik 3kelo
lagik 3bln x 3kg = naik lagi 9kg ..pengsan eekke
*
Lepas 1st c/up saya jln² dulu dgn incik tan ,leh santai² sbb adam skolah
malas nak bawa sbb x larat nak kepung dia
lasak nya x pernah berubah pun grgrgrggr
santai punya santai la sampai saya terrrrr beli kamera kikiki
*
*
So sementara tunggu 2nd c/up , incik tan pergi solat jumaat
saya pun turun SACC jumpa lis & adek
tp apesal sengal sgt x snap gmbr ehhh?? hahaha
kusyuk ngap nando's la tu .
*
*
Pukul 2++ dah gerak semula , tgk jam awal sgt
so kita jln² dulu kat PKNS , teman incik tan shopping baju & seluar
raya dah lepas baru dia shopping sakan
apekahhhhh masaelah nya ???
*
*
pukul 3.30 sampai DEMC semula tuk 3D scan
debar² rasa hati huhuhu
tunggu punya tunggu punya tunggu , giler lama wehhh
sampai nurse tu kata kalau nak gi minum² pergi la dulu
cissssssssssssss , tgk jam dah 4++ ..janji ngan adam nak ambik awal
kalau ikutkan kelemmmbapan , pukul 6 pun x tentu siap kan
so , decide balik rumah ambik adam dulu
then pusing balik gi spital
sampai² jek dah terlepas no ..cisssss sungguh
tggu sekejap sbb org lain tgh scan
baru la saya punya turn.
Alhamdulillah semua nmpk ok , doktor kata berserah sajalah pada Allah.
bebi sangat² lahhhhh aktif , mmg x duk diam smpai doktor pun penat nak ambik ukuran
asyik laaaa pusing sini sana sampai mummy pun kene pusing sekali sbb nak ambik gmbr muka muekekekeke ... notti ehhhh , mummy babab nanti !!
*
*
gender?
geng adam buat bergu badminton ;-))


7 komen uolls ::

mamaaerish@eb said...

dh 6 bln?.... wahhhhhhhhhhh... sukernyer.... nk join kena tunggu 3-4 taun lagi... hu2

Jiejah @ Iza said...

eb
wahhhh x kan nak join lagik , baru abes pantang kan ?? kikiki

puterikurekure said...

hehe. sama la kita eh. kali ni buat team beregu badminton. nanti buat team futsal pulak. hehe.

Jiejah @ Iza said...

intan
hahahaha tu ler , lama² jadik futsal plak ekekeke

ammi said...

hai hai hai...samalah baby kita yer

Jiejah @ Iza said...

ammi
tu lerrrr , meh kita buat pertandingan badminton bergu hahaha

Watie Abd Rahman said...

hehe.. syiok arr adam ade geng. ^_^

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers