November 23, 2010

Hadiah untuk isteri ku

Salam.
Last week incik tan kata nak bagi saya hadiah ,
saya pun blur hadiah untuk apa ?
besday saya dah lepas , anniversary pun dah lepas ..
dia kata hadiah suka².
hek elehhhhhh besday/anni pun x pernah bg hadiah ,
tetiba nak bagi.
"mimpi apa bang ???" - hahahha
dia kata tunggu la hujung bulan or awal bulan depan
tentu saya seprais .. ya la laling ,
sekarangpun i dah seprais
seprais sampai asyik berteka teki kikiki
dia mana pernah nak rahsia² ,
beli rak kasut rege 50hengget pun kecoh nak diskass
ntah hapa² ;-P
*
*
*
okehhh , jom kita meneka dalam kesamaran
1-banglo
haahhaha matik la berangan kawin ngan tan sri nak hadiah banglo bagai
dapat duk rumah teres pun dah syukur rahmat.
so , kita pangkah laaaa hat ini ekkkk???
2-sport car
ini pun kategori melampaui kemampuan sang suami ekkk?
dia pun pakai keta buyuk nak belikan isteri sport car
lagipun saya x caya hadiah berbentuk installment ni
dia sgt x suka berhutang tp mana tauuuuuu kan?
nak pangkah ke hadiah kereta ni?
or mari kita menaruh harapan , kalau x dpt sport car
dapat VIVA pun kita senyum sebulan .
3- Pakej Percutian
Wahhhhh mak yong berangan nak pergi melancong bawak perut
alangkan time x bawa perut pun dia x pernah pelawa saya melancong
huwaaaaaaaaaaaaa nangisssss ..
"dimana janji² manis mu nak bawa saya ke BALI ???"
jom menaruh harapan , mana tau dia dpt voucher free dr kampeni
ekekekeke fly fly fly !!!
4-Set Habib Jewels ??
errrrkkkkkkkkkk saya bukan pecinta barang kemas
nanti x pasal² kene byr zakat sbb saya perap itu emas
diapun tau saya ni x begitu keperempuanan.
sepanjang 9thn kawen ni br 3x saya dpt brg kemas dr dia
a-cincin tunang
b-rantai masa nikah
c-cincin emas putih masa 1st anni
d-buah rantai (itupun sbb dia dpt free dr kampeni sempena 15thn service)
hmmmmmmppppp no no no
okeh , kita berpijak di bumi yang nyata yer
saya rasa mungkin sepasang baju - sutera asli ker/batik ker ..sbb dia ada tya nak kaler apa
saya kata kalau nak bg , bg la kaler putih/biru (kaler selamat tu)
atau sepasang kasut ?
atau sepasang telekung ?
aaahhhhh malas la main teka teki
dah dapat nanti saya meriak kat sini
hahahaha niat pun x baik .. x jadi meriak la ,saya menunjuk² kat sini
sama ekkkk ??
ok laaaa , nanti saya show off hahaha
Chauuuuu .



11 komen uolls ::

SyaNa said...

hahaaa..nnt aku jengok ye ape ko dpt
nk kepochi gak ni

mamaaerish@eb said...

sprais... ;p

cplud miera said...

syoknye akak ;) dapat kasih syg pon terbaek dh ;)

Jiejah @ Iza said...

syana
jommmm sesama kepochi ngan aku ekekke


eb
heehhee seprais la sgt kan ??


miera
ye laaaa, dpt hadiah k/sayang pun jadik laaaa hahaha

Kauthar said...

nanti jgn tak update ye..kami mmg suka nak kepochi jugak..hihihi

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

hehhee..lawak le ko jah....dia nk bg apa pun terima je ...spraisss....

K.Nor said...

dia nak bg kitchen aid kut hehehe.. adehh tak leh lari dr dunia masakan k.nor ni kan.. :)

Jiejah @ Iza said...

kauthar
ahahahaha best kan jd kepochi hahaah


mamaremmmmpit
mmg terima mama tp sepraisssss sbb so not him laaahhh hahahaha

Jiejah @ Iza said...

kak nor
dia x reti lah kot kalau pasal kitchen ni .. tp mana tau dia belikan set pisau parang ke ekkk?
hahaha sbb haritu saya komplen sakit tgn potong daging korban ;-D

Rashidah Ibrahim said...

Salam, harap semua yang diimpikan tu jadi kenyataan... he he mana tau rezeki jatuh dari langit.. Terima kerana masuk follower akak.. ada baca entri baru cerita ala-ala gossip pasal diri sendiri, yg tu akak dah hide.. mungkin nak delete takut orang tu terbaca dan marah huh hu hu...akak jd follower you pulak ye..

Jiejah @ Iza said...

kak shidah
hehehee dah terbaca pasal entry tu , kalau org tu terbaca pun dia x leh saman akak sbb x mention pun nama dia ekekke .

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers