October 6, 2009

Kerana mu incik labu

kerana ngidam pengat labu aku lalui jua sengsaranya huhuhu
rasanya mcm 1st time aku kerjakan kulit labu
kenapakahhhhhhhhhh begitu keras ?
huwaaaaaaaa rasa nak nangispunn ado
rasa nak campak lam incik tongsam pun ado
tp kerana napsu mkn , aku tempuh jua rintangan itu .
baru terasa nak tabik² toing toing pada org yg selalu masak labu
pengat labu , lemak labu , bubur labu , bingka labu
muahahahahah rajin koranggggggggg ......
rasanya inilah kali pertama & terakhir aku berkolobrasi ngan labu
x dapek nen nak nolong :-P
labu ada lah free ok!!!
di cilok dr kg masa raya hahahahah
nasib baik labu x de xpired kan ????
pengat labu + sagu yg membuat aku sengsara .
mkn adalah semangkuk kecil sahaja
sama byk ngan peluh keluar semasa mengopek kulit labu hahahahaha
ada lagik simpan lam peti
mlm ni ada jiran nak dtg
so , ingat leh hidang pengat labu sejuk²
kalau nak tambah power rangers leh buh ice cream vanilla atas bubur
vavavavavavaaaaaaaaa ada yg menitis ayak liur ???
ada lg sebelah bijik labu
aku nak buat apa ekkk ?
haruskah aku lalui sekali lagi sengsara ????

8 komen uolls ::

mamarempit said...

apo lak susah eh....bukan soh ngko kopek kelapa...parut kelapa..kupas kulit labu je...hek eleh....


cam sedap je aku tengok...huuuu

JiEjAh_DeEn said...

sengsara mama oiiiiiiiiii ..
tgn kadak kuat handak mengupas miahahaha
mun kulit timun senang sikit :-P

ina said...

labu memang peberet.goreng ngan cili api ngan ikan bilis.sodap. buat lauk. masak lomak cili api ngan ikan bilis pun sodap.jgn lupa letak lada hitam.buang angin.

ZARA 札拉 said...

labu!!

yummy!!

JiEjAh_DeEn said...

Ina
ooooo gitu ekkk resepinya ?
bleh gak cuba since ada sebelah lg tuh :D


zara
yummy !!!!

SyaNa said...

wey meh kt aku yg sebelah lg tu
sian ko sengsara sorg2 kan..meh aku sengsara sama
kekekeee

JiEjAh_DeEn said...

syana
hahahahaha kalau dekat dah lama aku pass kat ko tau :D

meh dtg AB ambik!!!

eddie dewanaga said...

itu hari gua ada makan sayur meranti dgn labu masak lemak... kat restoran Datin Hjh Maznah.

best... no taugeh what-so-ever.

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers