June 27, 2011

1st week ber "atkins"

Salam.
pagi yg mendung .. so lembab jugak la saya nak mengapdet blog ni ,lagi² bila citer ttg penurunan berat berat berat yg x ringan² ni hihihi .
ok , last week kan saya buat diet atkins ..so resultnya dalam seminggu turun 1.4kg SAHAJA. sedih tp kene positif , baik ada penurunan dr x ada . so total penurunan sepanjang 2minggu diet ialah 2.4kg ... sila senyum ;-))
ingat senang ker nak turunkan berat ? 0.5kg pun jenuh tauuuu . sudah la saya x buat exercise ,berharap pada diet makan aje ni .. hari ni nak buat skipping la 100x sehari. azam ni . tali skipping saya dak adam dah buat microphone hehehe
menu pagi td .. 2batang sosej + sebijik telor goreng bersama olive oil
1/2 sudu sos nando hot peri peri
oh yer , pada kawan² yg buat atkins diet ni saya dah jumpa sos yg low carb ,hanya 0.5g per serving ..means 1 sudu cuma 0.5g , meh kita mkn bersudu² ..idak la hambar tawar jek mknan kita ;-))
so , sila terjah pasaraya terdekat dgn anda dan cari lah sos Nando's hot peri peri .
sedappppppp , feeling mkn kat nando's ok !
selamat berdiet tuk diri sendiri !!! chaiyok !!!

6 komen uolls ::

amaniammar said...

hype..

correct me if i'm wrong..kak jiejah sy x join pd50h..
cuma sekadar lihat dri jauh je n blog walking..nnti ada org salah fhm plak...but sy terharu di bloglist kt sini...

any where congrats for the lossing..
pe jenama process food tu..mna tahu kt tesco da..leh beli..
amaniammar try to control on carbs n calorie intake..
might try atkins soon on july...
I'Allah

Jiejah @ Iza said...

amani
x per , x join pun but still on diet kan ?? kita sama² bg semangat hihi ;-))

Intan & The Boys said...

WOW wow WOW wow WOW wow WOWWWWWW!!!!

kagum oh! saya ni laagi berat dari akak. hehe.

Jiejah @ Iza said...

intan
ekkkkk ??? tp x per kot sbb intan tinggi ..akak katik huhuhu

syanasaid said...

huwaaas sedey aku ni
ntah bile nk start balik
mencik tau ngan perot tekak sdiri
hahaaa

Jiejah @ Iza said...

syana .. jommmmmmmmmm diet hihihi

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers