June 22, 2011

Lagi-lagi cerita diet

Salam.
Nak buat mcm mana kan , dah join diet 50hr kene la cerita pasal diet . jgn korang muntah sudahhhhh hihihi .
LAst week turun 1kg , sedikit upset tp cepat² pikir positif .. baik la ado dari x ado turun langsung kan ..lagipun umur dah byk ni maka metabolisma pun ada kureng gitu .
*
*
Maka dengan itu , setelah saya khatam blok www.taknakgemuk.com maka minggu ini kita cuba diet atkins pula .. malas nak tulis panjang lebar sbb rasanya korang pun tau apa itu atkins . kalau x tau dan nak tau rajin² la visit website www.atkins.com ..byk info kat sana.
ini menu semalam - selasa . puasa , so mkn x leh byk tp ok la jugak sbb carbs saya cuma 18 . kalau ikutkan saya boleh ambik antara 20-25carbs time puasa begini tp itu jek yg mampu saya makan ..ecehhhhhh . seronok diet atkins ni sbb boleh mkn byk .
kita tgk minggu depan keputusannya . saya x harap lebih² ,janji setiap minggu ada penurunan pun dah cukup baik . jgn naik sudahhhh , x pasal² kene tendang dari program tu hihi

10 komen uolls ::

si tuan putri kiUt said...

sama2 laa kite ber'atkins' dah ramai yg berjayaaa...rasa terujaa sgt2 ni...harap kali ni tak kantoi

AlinNilsa said...

ramai nak buat atkins...saya konfem tak boleh..dah cuber asyik gagal jer

Jiejah @ Iza said...

tuanputeri
kita tgk hasilnya isnin depan yer ;-)

Jiejah @ Iza said...

alin
gagal sbb apa yer?? sbb x leh tinggal nasi yer ?
akak pun x tau leh bertahan berapa lama ni hihihi

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

laaaa...
pagi ni aku baru print mendealah ni dari sorang blogger punya entri.



agak2 boleh tak ?
kalau betul xyah kuar ongkos untuk kurus.

Redbloodsnow said...

zie skrg pun tgh berdiet. bdn dah naik..huhuhu.

Gettin'newConchita said...

yeah.. mmg ada penurunan 1st week buat atkins. lebih2 lg kalau rajin buat workout. all the best ye, take this as a motivation.. i took atkins last year and shreded bout 10-12kgs... 96kg to 84kg. that's a big no (for me).. we just need the willingness & efforts here :))

Gud luck..

Jiejah @ Iza said...

rin
bolehhhhhh ..murah jek diet atkins ni,x yah beli ubat kurus ekekeke

Jiejah @ Iza said...

zie
kene jaga badan ekkk ?
nanti nov nak naik pelamin..chaiyokkk!

Jiejah @ Iza said...

conchita
u rite , kene kuat semangat jugak tuk tepis godaan nasi hehehehe

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers