June 9, 2011

Program Diet 50hari

Salam.
tak de mende nak apdet tp saya nak membebel gak la kot .
pagi tadi masa blogwalking , terjumpa satu blog INI
hajat hati nak join tp saya punya malas ni mmg x bleh blah ..sbbnya setiap mggu kene apdet berat huhuhu saya alergi penimbang .. takut retak . lagi pulak bab mkn kene kira kalori ni yg paling saya lemah .. pendekkata saya ni malas laaaa , so saya ingat nak join gak tp dr kejauhan . org diet saya pun diet dengan harapan dengan harapan akan turun at least 5kg before puasa , then lg 5kg masa puasa ..wahhhhhhhh besar cita² ku ekekeke .

next monday saya akan sambung balik puasa (byr hutang masa mabuk) , byk ooooo .
so doa saya biarlah sesambil saya byr puasa ni , sambil mengecilkan badan .
sedih oooo tgk byk baju² keje sendat , x kan nak pakai jugak kan ?
harus la saya sarung baju yg agak² besar dr badan .. kang nmpk plak six pax saya hehe.

so ,mana tau pada korang² yg terasa nak join program diet tu , sila la pergi ke BLOG yg berkenaan . ;-)

6 komen uolls ::

eynda said...

Chaiyokkk :-)

zuwaidah said...

teringin untuk mengempiskan perut yang berlipat ini...berat rasanya sudah ok tapi mahu turun 3kg dari berat skrg 53kg.

Jiejah @ Iza said...

eynda
dari dulu kata nak diet tp semua ke laut hihihi . kali ni kene nekad huhu

Jiejah @ Iza said...

zu
awak dah selim melim .. tang perut tu pakai jek girdle hahaha

Intan said...

kak nak masuk challenge tu ke? kalau akak dah nekad apa salahnya...kita usaha kan?

terasa macam nak join tapi awak ni malas nauzubillah. haha.

Jiejah @ Iza said...

intan
x join pun sbb malas nak apdet selalu. tiap mggu kene ambik gmbr berat hihi ..kurang kerajinan , so kita diet dr kejauhan je la ..ikut kepala sendiri ;-)

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers