September 10, 2009

Kesabaran yg semakin menipis


hari ini aku naik hantu dgn budak ini
sudah hampir 2 minggu kat skool baru tp masih cengeng
masih nak merahkan mata
nak merahkan hidung & mulut
masih ada setitik dua airmata yg tumpah bila aku bentikan kereta depan skolah
apekahhhhhhhhhhh ????




so hari ni aku bikin drama

mummy ~ apesal nak nanges² ni ?
adam ~ (diam x berkutik)
mummy ~ x nak skool yer ?
adam ~ :-(( (diammmm juaaa)
mummy ~ fine , kalau x nak skolah biar mummy yg skolah.
adam pergi kerja carik duit . nanti balik keje belikan mummy yoco , vitagen bla bla bla
adam ~ adam nak skolah (sambil heret beg turun kerete ekekeke)

fineeeeeeeee .. aku bukan kejam aku
aku buat² kejam sedangkan hati sgt sebak .
so , aku jumpa teacher dia tya serba sikit .
minta diorg pay more att pada adam sbb dia baru kan ..
minta tolong tgk kot² ada budak senior duk buli adam ker .
bkn buruk sangka but like confuse kenapakahhhh begitu !!!!

minta diberikan lebih kesabaran !!!

10 komen uolls ::

mamarempit said...

same ngn hero tamil aku jah....tu yang pagi2 aku menyinga je....

bukan sbb kena buli...sbb mengeja tk lancar....adoiii....

ape tak..asek nk mengatonnnn je...nyudahnye aku ptg itu channel katon...fadan muker ko....

JiEjAh_DeEn said...

mama
hahahahah aku lom dpt carik apa masalah budak ni ..
rasanya bkn sbb ngatonnnn ekeke

dushhh!!!!

eddie dewanaga said...

good for you and good for adam...

sesekali bertegas kerana lu sayangkan dia. that's all...!

naik hantu...?

huh... senandung minggu ni dah siap... zaidi tgh naik antu tu...!

hajarus said...

ala siannyer adam... naper la agaknyer dier rase sebak jer tu ek....

ina said...

Anak lelaki saya yg sekarang ni 17 tahun tu mcm tu dulu. kalau kita hantar dia, dia ikut kita balik. satu hari saya dah geram sgt, mai ikut mak balik.sampai rumah bawak masuk dlm bilik pukul bontot dia cukup-cukup . esok tak berani wat cam tu lagi. Jgn ikut car saya plak, saya semestinye mak yg garang.hee hee

strawberi said...

adui..psiko gak nih...cabaran jd ibu..huhu

JiEjAh_DeEn said...

eddie
hheeheheh zaidi pun naik antu ?

hajar
ntah laaa ..masih nak sesuaikan diri ker ? dah 2mggu tu :(

ina
ekekekeek ganas tuh . tp sy tangan²kan juga sekali sekala :P

strawberi
tu la ..mcm² peel anak ni.
fenin mummy dia :D

hanim.. said...

sebaik menjadi gak psiko jiejah tu..bdk2 zaman skg nie mmg x makan saman da marah2..nk kene pandai psiko pulak..huhuhu..nak kene amik klas psiko nih..mencabar sungguh jdk ibu bapak zmn skg nih..hehehe..

btw..adam skul ktne..kt AB ade skul ke..nex year my dotter pon nk kene anta skul..yg nmpk aituh ada kt nusaRhu ke kalu x silap..

JiEjAh_DeEn said...

hanim
heheheh mmg mencabar n tercabar .
adam kat taska/tadika mama & papa .
kat sri raya AB .
belum sekolah betul , baru 4thn hehehe

Che Sue said...

fandai ko jiejah psiko dia..tapi sian gak bila jadi gitu ek..kena buli ke dia sampai nk nages tiap kali soh g skolah? kot tak dpt buat kawan lagi kot dia rasa tersisih skit..

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers