September 30, 2009

Cerita Raya , Besday & Open house ku


eeeerrkkkkkkk x reti nak mula camner , tp byk cerita yg tertinggal.
kita mula ngan raya la ekkk ?

aku balik kg sehari b4 raya , means by friday .
adam dah balik dulu ikut akak aku .
aku ngan lokong berfoya² hhehehe
mana ado berfoya , fenatttt oooo aku hari tu
pagi² gi bank ambik reg card kereta aku.
pastu gi jpj renew t/tax
balik jpj gi bayar insurans plak kat klang .
sampai semula s.alam dah 12++ , so lokong kata dia drop aku kat giant
merewang la aku sorang² lam giant sesambil beli sikit barang tuk bw balik kg .

kul 2 lokong ambik , pastu kami singgah kedai karpet .
beli selai tikar ..errr selai kah ?
sebidang kot ..
yo laaa , rumah kami mana ado apa² .
karang nak kenduri doa selamat nak duduk mano ?

sudahnya kul 4 gak baru gerak blk kg .
hujan plak sepanjang jln , sampai rumah dekat kul 6 .
kekanda² tgh prepare barang tuk berbuka.
aku ??? hahahahah mcm x tau , tolong menyembang :P

20/09/2009
raya aku mcm biasa jek
x meriahpun sbb mak x de
dia sonok la kot kat rumah kak long nun
ramai anak cucu dok keliling huwaaaaaaaaaaa
tergamakkkkkkkkkkkkkkkssss ko mak!!!

disebabkan mak x do , kami pun malas duk rumah
2hr kat kg , kami merayap sepuas nya hehehe

22/09/2009
selasa dah balik AB sbb rabu mlm nak buat doa selamat kat rumah
doa selamat sbb dah selamat masuk rumah
risau gak x de org , ye laaaa perumahan baru kan
pastu raya la pulok ..
apapun ALhamdulillah , segalanya berjalan lancar .
kami masak sendiri jek , menunya
~nasi putih
~dalca
~ayam goreng rempah
~ulam²
~sambal belacan


25/09/2009
besday aku yg ke 18 hahahahaha
x de selebret apa² pun .
ehhhhhhh ado , aku keluar ngan 2 my best prengggg Su & Ct .
aku angkut incik adam , ct & famili , su lone ronger sbb dr opis.
mkn kat jonis ~ lama ngidam oooo .
gmbr tadak kot ..
TQ Su sbb sudi belanja ..terharu i .
lokong plak belanja hari sabtu , aku request mkn kat secret recipe jek .
nak demand lebey² mcm x adil plak .
nak buat kenduri kendara bagai ..semua pakai ongkos .
daun x laku hehehehe

27/09/09
Open house plak .
Alhamdulillah sangat meriah .
seawal kul 11 dah ada tetamu , berakhir pukul 8mlm .
Terima kasih pada yg sudi hadir
pada yg beri mknan
pada yg beri hadiah²
syukur , murah rezeki kami .
gmbr pun x terambil gara² aku x de pembantu .
sian aku terkontang kanting buat sendiri ..
nasib baik bab kemas² lokong ambik tender hehehe
so aku jadi bibik , lokong jd cleaner wakakakaka.
puding buah ~ aku buat tp gmbr adalah belen² dr open house jek hahaha
puding triffles dr tika ~ tocei tika :))

kek cekelat dr maria ~ tocei maria

cheese tart ~ order ngan maria , setapppppppppp!!!

ini je belen dr open house tu . Alhamdulillah x de pembaziran .

aku order

~nasi tomato + ayam masak merah

~satay 400cucuksss


masak sendiri

~ketupat

~kuah kacang - anak buah tolong buat , sedapppp!

~spaggeti

~puding buah

~dalca udang

ini plak hamper yg aku dapat selepas naik keje .

ada kastemer² yg bg ..

mmg mknan melimpah ruah ..rezeki .

lampu bentuk apple tu plak bos lokong bg ..shantekkk!!!



tu je yg larat aku hapdet ..dah panjang berjela pun .

karang² kalau rajin aku apdet lagik hahahaha



8 komen uolls ::

eddie dewanaga said...
This comment has been removed by the author.
eddie dewanaga said...

cheese tart tu sungguh menggiurkan...

hepi belated besday Jah...!!!
semoga lu jadi isteri yg best dan mama yg paling cool dalam area AB...!!!

semoga panjang umur dan murah rezeki.

JiEjAh_DeEn said...

eheheheheh tq eddie
dah lepas pun :D

ai said...

ayoyooooooooo!!!

sedap2 makanans kau Jah!

GLUP! GLUP! GLUP!

JiEjAh_DeEn said...

ai
hahahahaha mmg sedap tp tuan rumah x sempat mkn puas² sbb kalut² beserta blurr x abes² hahahaha

NoRitA said...

nampak sedap je mknn open house tu..hehe
happy belated birthday kak jiejah..moga panjang umur dan dimurahkan rezeki=)

aNa d'sKoDenG said...

aarghhhhhh...rugi x pegi~!!! patutnya sblm sampai klang..aku melencong umah ko dulu...huh..rugi..rugi..

JiEjAh_DeEn said...

norita
tq ..dah tuo akak mu ini :))


diya
aku tggu² gak ko sampai , nak kata x tau date rasa mcm mustahil plak sbb aku ada nmpk ko masuk kelab b4 raya ..hahahah tadak rezeki tul , selalu tiap tahun ko ado :D

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers