December 9, 2011

Semalam kami MC , tapi dot dot dot

As salam
hari rabu tu kat office saya dah start bersin² , tekak gatal & perit
balik rumah tgk adam srooottt sreeettt ,errrkk sapa yg menjangkiti saper ni ?
so pagi semalam mmg rasa x sihat la kan ,terus sms bos kata saya MC padahal gi klinik pun belum eeke
adeel daddy dah hantar nursery sbb dia x tau pun yg saya nak mc
malas cakap sbb kalau cakap kompom dia kata x yah la hantar anak nursery
"hello , i demam ok ..nanti jangkit kat anak saper nak jawap?
i jugak yg tonggang terbalik berjaga malam huhu " (jawap dlm hati je selalunya hahaha)
bkn x sayang anak tp saya nak rest.
*
 lepas dah lapang² sket baru saya g klinik .
lom buka mulut nak mc doktor dah kata u mc jek ,rest cukup²
sbb nya :
saya batuk
saya selsema
saya punya tonsil jadi balik
saya migrain dah seminggu
tgn saya ezcema teruk ..alahan.

cukup dah alasan mau mc ekeke.
adam pun selsema dah demam panas sikit.
balik rumah singgah bekpes kat mamak
balik rumah 2-2 mkn obat , lepas tu adam layan tv ..mummy buat keje rumah la
basuh baju ,lipat baju ,sidai baju ,sapu sampah,mop lantai,bersihkan dapur,kemaskan kabinet buku yg adeel sepah²kan mlm tadi huhuhu ..tgk² jam dah pukul 11++ . errrkkk apesal lom ngantuk ni?
paksa gak diri lelap tp mcm tido² ayam jekkk ..x sampai 15 minit kot .
dah boring giler x tau nak buat apa , saya layan tv lak tgk law & order.
pestu hujan plak , asteruk mcm biasa la kalau hujan ..sokmo buat hal .
x leh jadi ..lepas zohor tya adam dia lapar x ? dia kata lapar.
nak masak malas + tak de mende pun dlm peti sejuk
*ada la sikit ayam,daging + sayur* tp dah namanya malas kannnn?
zasssssssssss keluar cari makan.
gi giant stadium , lama x mkn kat Secret Recepi perut tiba² kepingin hhaha
*
adam kata nak kek - layannn
 jemput makan untie²  &  uncle²
 saya order nasi + chicken b/pepper
tp sbb dah lama x mkn rupanya dah x de salad dlm set nasi tu
diorg ganti jagung ..errrkkkk ?
saya mmg x leh mkn nasi tanpa sayur ..so suap adam je la
saya mkn ayam tu sikit² ..nyampah SR ,kedekut sayur huhu
lepas makan gi bank sekejap
pastu cari baju melayu adam .. jumpa tp saya x kenan plak
jln² lagi dlm giant , beli tudung selai ekekke
pestu tapau nasi ayam tuk daddy.
tgk jam dah dekat pukul 5 - jom balik.
balik tu ambik adeel , si adeel mcm pelik² muka apesal mummy yg ambik
selalukan daddy dia yg hantar & ambil , so confuse agaknya dia
hahahahha comel sgt dia buat muka pelik
balik rumah gomol² dak adeel sampai daddy balik.
puas hati dpt mc yg dimenafaatkan sepenuhnya
dan puas hati gak , makan ubat sekali je pagi tu semua penyakit gone
so , saya rasa yg saya demam sbb x cukup rest + stress .
*
last muka budak kesayangan hamba
tunggu adik besar sket nanti mummy bawa berjimba² ye sayang ;-)

2 komen uolls ::

kasihibu said...

sangat sangatlah manafaat si mc tu ye...

Jiejah @ Iza said...

hehehe sangat berbaloi kak eja sampai hilang sakit ekeke

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers