December 6, 2011

Baru dua dah kalut .

As Salam

haahhaa baru dua dah kalut kan.
mak mak dulu beranak 7-8org steady jekkk
x de pun biased kot .
Alkisahnya semalam adam bawa balik semua kertaskerja dia sepanjang tahun ni balik rumah.
dr dlm kereta dia dah cakap "nanti mummy tgk yer kerja sekolah adam"
saya pun iyakan aje la. sampai kat rumah knowing adam lah ,dia mana reti sabar kan ..terus selongkar file nak tunjuk kat saya . saya tgk sekali imbas then cakap kat dia "mummy nak masak dulu ,nanti kita sambung" .
tp lepas masak pung pang pung pang ,buat itu ini .adik meragam mengado² lagi
nak mandi lagi ,kemas pinggan mangkuk plak dah pukul 7.
so adam pun ikut daddy dia ke surau till 9mlm . so ,sementara dia pergi tu saya ada la selak seketul dua buku kerja dia . kertas ujian² dia .. nmpk la markah semua 90++ . Alhamdulillah lega mak . ehekkk baru tadika. jauh lagi perjalanan kamu nak tp mummy sentiasa mendoakan kamu berjaya dunia & akhirat ..sob sob sob.

Pagi td dia kata "mummy x tgk pun kerja² adam" sambil buat muka sedih.
errkkkkkkkkkk ???  saya ckp la yg saya dah tgk 1-2buku . dia x puas hati sbb saya x semak depan muka dia . so saya promise lg nanti petang kita tgk ..dan dan dia komplen
"nanti petang mummy nak masak la , nak jaga adik la , nak buat bubur adik la"
errrrkkkkk lagi sekali  sob sob sob .
terus janji dgn dia yg petang ni saya x yah masak ,nanti mummy beli jek.
petang ni kita semak sama-sama yerrr.
siannnnn abg adam . maafkan mummy ye abg.
kesibukkan kdg² buat mummy lupa yg abg adam pun perlu perhatian juga.

sob sob sob  baru 2 tuuuu :-(

10 komen uolls ::

bonda dadif aka akish said...

alalalal...adam sgt sweet...pandai berkate2 sampai ibu terkelu nak menjawap..

haishhh..daku pon nmpaknye begitula..

=)

Izza said...

Saya 3, lagi huru hara....tp sweet je...hehe..

Che Sue said...

heheh abang adam sudah mula tunjuk perasaan tersisih dah tu..baru ada adik sorang mummy dah lupa abang adam..sob sob sob

Jiejah @ Iza said...

bonda dadif
"bakal" begitu jugak yerr ? sabar je la kannn .

Jiejah @ Iza said...

izza
kamu 3 kannnn ? adoiiii 2pun dah gini ,kalau 3 canner ekkk ? hehehe

Jiejah @ Iza said...

che sue
waaaaaa buat mummy tambah jiwa kacau tawwwww ..sob sob sob.

aTy _faRed~ said...

huhu...budak2 sekarang memang cerdik..pandai mintak perhatian kite kan..:) balik ni kene ar semak buku2 adam ek..tak yah ar masak..sian kat adam..:) eerrr..tetibe rase..biler nak tambah yang ke-2 ek..hahah[satu pon tak lepas lagi nih] ;p

Jiejah @ Iza said...

aty
ahahahha gelojoh tu ..bg yg 1 tu keluar dulu , then leh pikir no 2 ,3 , dan 4 hahaha .

smlm dah semak kerja rumah dia.
hepi tgk dia xcited tunjuk semua kerja² dia ..sweet sgt ;-))

hajarus said...

aduhai sweet la a.adam ni... :D

Jiejah @ Iza said...

hajar
sweet dan byk drama hehehe .leh ganti AA nanti ekeke

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers