December 1, 2011

Adeel 10month - semakin membesar kamu.

As salam .

Lama x apdet blog , penyakit biasa hehehe
hari ni adeel 10month - besar dah anak mummy
leh la bg adik muahahaha



- kuat makan . menggelupur tgk mknan . kalau dia tgh main , tgk kita bawa pinggan terus campak mainan dan merangkak datang sambil mulut pun bising mam mam mam mam huwaaaaaa nangis sbb kita lambat bg . adehhhh , x sempat bernapas mak ko nak oiiiii . so , sila la make sure mknan dah sejuk time kita dtg kat dia. kalau x menjawap la tgk dia menggelupur diri duduk diri duduk amuk² mcm x mkn 10bln.

- dah leh berdiri  lepas tangan tp kaki x berani melangkah lagi . kalau pegang sofa mmg laju je dia jln . cepat jugak tp x leh lawan abg adam laaaa , abg adam 10bln gini dah berlari & panjat grill ekekke .

- gigi dah tumbuh 5batang . 2 bawah 3atas tp nmpk gaya gg ke 6 bakal muncul kat atas . dah nmpk putih² kat gusi . byk gg tu sbb eksen kemain x mo mkn bubur lagi . kene buat bubur kasar² .

- agak behave kalau bawa berjalan . ok je dia kalau daddy dukung or duduk dlm troli giant/tesco . dlm stroller pun ok tp bapaknya malas kedaung nak angkut . sanggup dia dukung 2-3 jam .lantak ko la kan , asal jgn suruh mummy dukung . x sanggup ooooo dukung budak seberat 10kg beras hahaha

- semua mende dia masuk mulut . mmg kene perhati elok² . aritu elok je sedap² dia nyot nyot kasut sekolah abang hahahha . lapar je ko kan nak ?
tgk la gmbr bawah ni , dia tgh syok nyot nyot ubat titik telinga . marah oooo kalau kita ambik , siap hentak² kami . hamboiiiiii perangaiiiiiiiiii ..ikut apak ko la kan , mummy baikkkkkkk hahha




sekian.
hahaha tetiba

4 komen uolls ::

aTy _faRed~ said...

biler ngandung nak tunggu 9 bulan lamer jer rase..tapi biler baby dah kuar..kejap jer die membesar kan..:)

Intan and The Boys said...

bab kuat makan tu SEBIJIK jaz la kak! dan memang pon eksyen takmo bubur2 dah. jaz lagi eksyen. nak nasik je. haihhh...

part gigi tu terbalik. jaz atas 2, bawah 3. hehe.

adeel dah 10kg ye kak? wahh...boleh tahan ye. hehe. seronok anak mau makan dan berat pon memberangsangkan. :)

Jiejah @ Iza said...

aty
hehehe ye , masa dlm perut rasa lamaaaa sgt nak keluar ..sekali bila keluar ,cepat sungguh membesar..rasa mcm nak sumbat balik dlm perut ekeke

Jiejah @ Iza said...

intan
sama ngan jaz yer ? ekekeke bagus kuat makan ni tp gelabah mak nenek masa nak bg makan . dia punya keterujaan tgk mknan tu bleh bikin mak nebes hahaha

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers