December 28, 2010

Bukan merungut , nak cerita sajer .

Salam selasa .

saja nak cerita kondisi diri.

demam dr last week x kebah² , kenapa yer ? adakah sbb ubat x power or ubat sedikit saja. hari tu doktor cuma bg 5bijik ubat selsema + sebotol ubat batuk. x ada ubat demam,dia suruh mkn panadol jek ..saya plak malas mkn sbb x de effect pun panadol tu kat saya. ubat batuk saya mkn 2kali jek sbb batuk dah elok , selsema plak x la teruk tp buat badan rasa lemah jekkk. sekarang ni yg bermasalah badan saya rasa x sihat jekk tp x ada demam or selsema or batuk..kenapa yer? belum recover sepenuhnya kah ?? x cukup rest kah?? x cukup makan kah??

mata mengantukkkk jek tp x boleh tidur. kalau mlm tu adat la x boleh tidur kan? bangun ntah berapa kali ..tiap kali kalihkan badan,tiap kali tu jugak terjaga sbb x selesa.

sekarang saya dah x tidur dgn adam , seram je dia tersepak perut yg memboyot ni. so sekarang adam bermanja² dgn dedi dia atas katil , saya plak bawah katil sorang² ..best jugak sbb lapang mcm padang jarak padang tekukur tp rindu plak nak peluk² syium adam sebelum tidur. x apa la,kene biasakan adam tidur sendiri , nanti dah ada adik dia kene gak layan diri sendiria awal² tu. masa saya warded lepas bersalin nanti pun dia kene tidur rumah gak.. x per,abg adam kan dah besar ..mummy je yg selalu rasa abg adam kecik lagi hihihi.

mmpppp x tau nak cerita apa lagi. till then ..

5 komen uolls ::

PuteriKureKure said...

sama la ngan saya kak. khalish kitorang dah tak bawak tido sebelah kitorang kalau dia nanegs2. just biarkan je dia dalam cot. sebab saya rimas plus tak cukup ruang nak golek2. haha.

Jiejah @ Iza said...

intan
kannn ?? terasa diri mcm giant plak kebelakangan ni hahaha

haslina razali said...

jah... kalau rasa susah nak lena pi cari kurma merah cina (yg kering tu depa jual timbang) amek 2 biji sahaja then rebus dgn segelas air ...insya'allah selesa tido (jgn lebih dos mcm aku bagi kat hubby sebab dia imsonia amek ko tido direct 12 jam tak sedar diri histeria aku huhuhuhu) rebus dalam 15 minit saja

Jiejah @ Iza said...

lina
oooo kurma kering tu yer ??
boleh cuba ni ..saya ni pun dah ala-ala imsonia ekekekke. tp seswai ke tuk ibuk² mengandung??

Chef hussin said...

Salam jiejah. Kunjungan balas ke blog jiejah.Thanks kerana link blog saya. Harap dapat bertukar2 pandangan k.

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers