October 19, 2010

Sup ikan merah

Salam.
Lamaaaaa x citer pasal makan kan?
bukan sbb saya x makan or x masak
tp sbb kemabukkan itu membuat saya hilang mood nak ambik gmbr
lagipun kalau masak pun asal boleh jek
dan yg banyaknya mkn kedai/tapau saja la
ikut mood mak yong lah ye ;-))
*
*
So , semalam berazam (wahhhh azam tu ekekeke) nak rajin² masak
badan pun dah rasa sihat byk dr sebelum ni
selera pun bleh tahan gak walaupun still ikut mood
paling penting dah x lalu bermenu kedai selalu
sesekali tu layannnn gak
*
*
masak simple dulu buat permulaan
dek kerana incik tan x sihat , kita bg dia mkn sup ikan merah
buat pedas² sket , saya letak more b/pepper
lawan dia sayur kobis goreng bodo-bodo jekkk
x larat nak goreng cerdik² kikiki
then saya top-up ngan sambal tempoyak tuk saya
incik tan x mkn sambal² ni semua :-D

ok , tu jek nak report hehehe
chau


5 komen uolls ::

SyaNa said...

fuh!!! sup ikan merah mmg terbaekkk
aku suke mama aku masak sure letak halia banyaakkk

hajarus said...

sup ikan merah peberet hubby hajar ni kak...

Jiejah @ Iza said...

syana
yuppppppp letak halia byk² mcm lauk berpantang ekkkekeke



hajar
ramai yg suka yer ?
akak sesekali jek buat sup ikan , sup ayam selalu laaa :-)

Jamak Aton Habi Mahmood said...

Aku suke sup ikan, last week baru masak... : ) rajin2 update makanan he

Jiejah @ Iza said...

jiji
nak rajin la ni kononnnnn ekekeke..

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers