October 27, 2010

Masak Lomak Cili Padi vs Belimbing Buluh

Kan dah kataaaaa, kalau nak suruh saya apdet mmg cerita mknan saja laaaaa.
Almaklumlah ..sejak tekak dah selera kembali ni , lajuuu jekkk saya main masak² kalau tiba² teringin nak mkn itu ini .. itupun ada angin gak laaaaaaaaa.
*
*
Semalam Ayam masak lemak cilipadi + belimbing buluh
pebret saya ni belimbing buluh , kebetulan byk pulak buah nya masa saya balik kg last weekend. Memang x lepas peluang punya hihihi
tp saya punya masak lemak agak pekat walaupun sebenarnya saya lebih suka masak lemak yg cair² sahaja .. tp apa nak buat ..tgn saya lebih pantas dari otak
zuuupppppppp dah tertuang santan dgn byknya ikikikikiki
lawan plak dgn bendi rebus + sambal belacan belimbing buluh
hahaahha kan dah semua masakan versi belimbing buluh.



10 komen uolls ::

mamaaerish@eb said...

smbl belacan belimbing puloh wat kecor lidah nih... sdp jerk nmpk... laporrrrrrrrrrr... ;p

SyaNa said...

adoii kecur air liur aku

kak ina mail said...

belimbing buluh, kalau letak dalam masak lemak cili api memang best. Kecur air liur akak tengok masak lemak ko tu.

Jiejah @ Iza said...

eb / syana
hahahaha kecur ehhhhh ?? saja jek buat entry time org lapar ekekeke

Jiejah @ Iza said...

kak ina
bg saya belimbing buluh ni serba guna ..letak dlm asam pedas pun syedapppp kak .
buat sambal pun sedap ...
ikut tekak kita aje laaa hehehe

aNa d'sKoDenG said...

egegegeg..tetiba aku kecurr

Jamak Aton Habi Mahmood said...

Jah sedapppnya aku suker belimbing wat masak lemak

nnti leh la hulur jiran eh hehehe

Jiejah @ Iza said...

diya
cepat gi kedai pak aji ..gi masak ekekekke


jiji
hahahaha jauhhhh sket kirannya , sempat tumpah kuah tgh jln baru sampai hahaha

NeenaAnuar said...

adoi laa.. kecurrr sudaa air liur sayaa... huhuhu....

Marina Monroe said...

Salam Ziarah, Ya Allah, sedap nyer memang auntie's favourite dua2 dish nih..terkecur dengan sambal belacan belimbing dgn kacang bendi..

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers