October 21, 2010

Barang kesayangan hamba

Salam ..
hari ni x de gmbr or cerita mkn yer sbb semalam saya dinner kek kodai yoo .
*
*
saya kan mmg ada masalah bibir kering , dr dulu lagiii
tp sejak peknen ni semakin menjadi² tahap kekeringan tu
kadang kalau tgn saya gatal then kopek² bibir hat menggelupas
maka semakin buruk la kejadiannya ;-P
sbb tu saya mmg x leh pisah dgn vaseline ni.
sentiasa kene ada dlm h/bag 1 dan di rumah 1
sebelum tidur kene oles²kan dulu .
mcm mana la x kering kan , duk kat opis ekon 8jam
balik rumah sambung lagik duk ekon time tidur
mmg sgt² memerlukan ini bende
dan saya pun sgt rasi dgn vaseline
(vaseline-sila byr saya untuk iklan ini hihi)
*
*
so , kalau korang asa masalah yg sama mcm saya
cuba² la guna vaseline ni ,mana tau serasi ngan korang jugak.
saya dah cuba byk product lain tp x seswai kot
makin worst huhuhu

9 komen uolls ::

sayangsayangibu said...

cuba guna madu
tp tido jgn dgn madu nanti bibir jd kembong ;p

Jamak Aton Habi Mahmood said...

Aku pun pernah pakai vaseline .. mmg ok tp sekarang aku pakai Nivea tu jerk, kdg2 pakai kdg2 x pakai ikut suke jerk, tp bibir x kering sgt hehe : )

SyaNa said...

aku pn pakai vasaline
mmg besttt
kat siku pn aku sapu

haslina razali said...

vaseline ni serba guna dari hujung rambut sampai hujung kaki sume aku taram sapu kah kah kah very good tapi kena beli yang petroleum jelly punya laaa ..ni try beli sabun mandi dia plak very good utk anak aku yang serba serbi allergic tu...

Jiejah @ Iza said...

k.eja
madu x seswai kak ..saya dah cuba ..makin teruk sbb madu tu panas gak kan ?


jiji
kalau x de problem sgt x per kot pakai apapun hehehe

Jiejah @ Iza said...

syana / lina
h'ahhhh mmg serba guna vaseline ..siap leh sapu kat punggung anak yg ruam ekekeke

A.I said...

masa aku bunting Adek smp dlm pantang molot aku pon kering kontang sampai mak aku belikan aku lipice soh tenyeh kt molot! (sib bek dia tak tenyeh ngan cili api!)

Uruchimaru @ kf said...

blm pna pakai!

Jiejah @ Iza said...

ai
keji oooohhhh kalau datin biah tenyeh ngan ciliapi ekekeke

uruchimaru
kalau x de problem tak perlu pakai kot ekekeke

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers