May 26, 2009

Dirasuk

dirasuk kemalasan menghapdet .
kalau apdetpun balik² makan , makan , makan ..
huhuhu mcm x de bende lain nak buat :P

semalam tetiba teringin nak buat sambal kentang padahal dah tau mulut
x leh masuk mende pedas pungggg , tp napsu mengatasi segalanya.
balik rumah dah terasa lapar .. ye la , sejak kene ulser ni asyik lapar tauuu.
asyik togok air sampai naik buncit perut ..mana leh tahanaaaaaaaaaaaa.
paksa² diri gak mkn roti , pankek + mende yg lembut² .

nasik goreng ni tuk lokong .. aku rasa sket dah x tahan. pedas berapi molot.
adam plak x nak , dia nak mkn nasi putih ngan telor jekkk ..layankan,asal mkn.

mlm dlm kul 7++ adam kata dia belum kenyang .
mmg bertuah budak ni tawwwww .. ada ker mintak nasik lagi.
mana mummy nak cekau memalam gitu .. x kuasaaaa nak masak !!!
tya dia kalau mummy ganti ngan nasik ngan pankek nak tak ?
melompat² dia kata nakk hehehehehe selamatttt .

so , campak ler segala mak nenek lam blender ...zzzrrrttttttt siap .
ini tuk ingatan aku jek resepi neh , takut lupa plak :0
~tepung gandung
~tepung kastard
~telor sebijik
~susu segar secawan
~garam secubit
~essen vanilla 2-3 titik
~gula 2-3 sudu (kalau nak cicah sambal or kari x yah letak gula)

abaikan pankek hangit tuhhhh miahahahahaaaa.

9 komen uolls ::

ar-adawiyah said...

lempeng yeah...wallah...

JiEjAh_DeEn said...

adawiyah
miahahahah lempeng ,
kalau letak pisang ker , kelapa ker ..lagi sedap ekkk :D

eddie dewanaga said...

gua penah experiment dgn ini lempeng... buat leper2 dan nipis2...

pastu utk inti gua taruk cendawan butang potong nipis2 goreng dgn onion, garlic dan olive oil, dried oregano dan bell pepper...

masa bungkus, letak grated parmesan, gulung dan masuk oven kejap untuk cairkan cheese, buah ati gua suka beb!!!

gua pun suka tgk dia gemuk...
hahaha.

JiEjAh_DeEn said...

eddie
wahhhhhhhhhhhhhh gud idea nehhh.
kiranya buat mcm roti gulung ehhh?
bravo beb , kalau gua demuk lepas ni ..semua lu punya pasal miahahahha

miEz haNeM said...

sedapnye :)

Che Sue said...

fail tol kalo msuk belog jiejah ni..asik ada makann je..menggudaa jiwa dan ragaaa tauuu! huhuhu!
nk pengkek...nk pengkek!

coklat panas said...

nak pencake gak balik msia nnti..haha

Rantong said...

antara lempeng dan murtabak, aku suka murtabak..

View Profile: Rantong™

JiEjAh_DeEn said...

miez
nmok jek sedap tp rasa x tentu hahaha

sue / coklat
cepat balik lorrrrrr ..dok jauh² wat perrr hahaha

rantong
murtabak pisang ??
i likeeeeeee too
tp kalau murtabak ayam/daging ada kurengggg sket :P

NUFFNANG

Mr & Mrs Tan

Daisypath Anniversary tickers

ADAM IZZ ZAFFRAN TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ADEEL IZZ ZABAD TAN

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers